GeriEtkinlik Rehberi Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

"Yeni yıla çok az bir zaman kalmışken daha sağlıklı yaşamak üzerine kendinize verdiğiniz sözleri tutmaya ne dersiniz? Beslenmenin sağlığın temelini oluşturduğu bir gerçek. Mevsiminde taze meyve ve sebzeyi, kuru gıdayı, temizlik ürünlerini ve daha nice sağlıklı organik ve ekolojik ürünü uygun fiyatlarla bulmak ise mümkün."

Şehrin ortasında bostandan sofraya yiyecek ve içeceklere ulaşmayı mümkün kılan Akmerkez’deki Çarşamba Pazarı meyveden sebzeye, yöresel ürünlerden mevsim tatlarına onlarca çeşit doğal tarım mahsulü ile her çarşamba 11:00-17:00 saatleri arasında misafirlerini bekliyor.

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

Akasya Cuma Pazarı, kış mevsiminin hastalıklarından sağlıklı beslenerek korunmayı amaçlayan tüm misafirlerini yıl sonuna kadar her cuma saat 10.00’dan 22.00’a kadar alışverişe davet ediyor.

Daha sıcak bir pazar deneyiminde ulaşabileceğiniz mevsim sebzelerinin faydalarını sizler için sıraladık…

1. Vitamin deposu: Brokoli

Hücre yapısının korunmasına yardımcı olur. Vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı korur.

2. Şifa niyetine: Isırgan otu

Isırgan otu, bağışıklığı güçlendiren, iyi huylu prostat büyümesini engelleyen, kan şekerini düşürücü ve romatizma ağrılarına karşı etkinliğiyle tanınan bir bitki.

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

3. Her derde deva: Karnabahar

Demir minerali açısından zengin olduğu için kansızlığa bağlı olan halsizlik ve yorgunluk gibi semptomların daha az hissedilmesini sağlayan karnabahar detoks etkisine sahip.

4. Doğanın hediyesi: Kırmızı pancar

Tabiat ananın kırmızı rengini en güzel şejilde bizlere sunduğu kırmızı pancar, C vitamini, fosfat, potasyum gibi birçok vitamin ve mineral içeriyor. Ayrıca kanserden hipertansiyona kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlıyor.

5. Süper besin: Balkabağı

Yüksek oranda alfa ve beta karoten içerir. Bu karatenodiler antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardımcılarından. Aynı zamanda A ve C vitaminleri de barındıran balkabağı, yılbaşı için de çok sağlıklı bir tatlı önerisi.

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

6. Mucizevi meyve: Cennet hurması

Soğuk algınlığı, tansiyon, kansızlık ve kolesterol gibi birçok hastalığa iyi gelen cennet hurması ayrıca cilt bakımı için ve temizlik malzemesi olarak da kullanılır.

7. Eczane gibi: Ayva

İçerdiği vitamin ve minerallerle lifli yapısı sayesinde mide ve bağırsağı iyileştiren ayva, kilo verme konusunda yardımcı olur. Ülsere, bulantı ve kusmaya iyi gelir.

Yılbaşı Sepetinizi Sağlıkla Doldurun

8. Lif zengini: Ceviz

Cevizin yüksek kolesterolü düşürerek kanı temizlemeye yardımcı olur ve damar tıkanıklığı ile şeker hastalığı tedavisinde de etkili olur.

9. Kabak deyip geçme

Günümüzde birçok kişinin başına gelen tembel bağırsak sorununa iyi gelen kabak, bedeni temizler ve sinirleri yatıştırır.

False