GeriKadın Sağlığı Yeşil çay perisi sağlığımızı koruyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil çay perisi sağlığımızı koruyor!

Yeşil çay perisi sağlığımızı koruyor!

"Bu sıcak yaz günlerimizin destekçisi yeşil çay mucizesi"

Tekrarlatmakta fayda var. Yeşil çay hayatımızı kurtaran içeceklerin başında geliyor. Yeşil çay tüketimi hem sağlık hem de güzellik açısından göz ardı edilmemeli. Peki, yeşil çayı ne sıklıkla tüketmeliyiz, yeşil çayın faydalarından bazıları nelerdir ve yeşil çay içimi hakkında unutmamamız gerekenler nelerdir?


Yeşil çay içinde barındırdığı kateşinler sayesinde kanser olma riskini azaltma özelliğine sahip. Aynı zamanda kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp hastalıkları riskini de azaltmaya faydalı. Yeşil çay içinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde geç yaşlanmaya yardımcı oluyor ve ömrümüzü uzatıyor.Düzenli olarak tüketilen yeşil çay aynı zamanda kilo vermede de yardımcı. İçinde barındırdığı kateşin isimli antioksidanlar sayesinde sağlıklı kilo vermemizi sağlayarak özellikle karın bölgesi yağlanmalarının azalmasında yardımcı ve 1 yılda 3-4 kilo zayıflamamızı sağlıyor. Stresli olduğumuz günlerde de yeşil çay tüketmeliyiz. İçinde bulundurduğu maddelerin etkisi ile stresli anlarımızdan uzaklaşmamızı sağlayan yeşil çay aynı zamanda alerjisi olan insanlara da fayda sağlıyor ve mutlaka günlük tüketimi tavsiye ediliyor.


Yeşil çay hakkında unutmamamız gerekenlerden en önemlisi günde mutlaka 4 veya 5 bardak tüketmemiz gerektiği. Sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce yeşil çay içilmeli ve şekerden uzak durarak eğer tatlandırmak istiyorsak süzme bal kullanılmalı. Son olarak günlük su tüketimi kadar önemli olan yeşil çayı mutlaka sıcak tüketiniz.

False