GeriBeslenme Önerileri Yeni Vejetaryen Menüler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni Vejetaryen Menüler

"Dalından yeni koparılmış tazecik sebzelerden nefis bir salata, ya da hormonsuz, organik meyvelerle yapılmış tadına doyum olmayan bir tatlı. Bu lezzetleri bize yeni trend vejetaryen mutfakları ve restoranları sunuyor. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu menüler etoburları bile baştan çıkaracak cinsten..."

Tofulu Sandviç

Malzemeler:
125 gr. kırmızı mercimek, 200 ml. su, 25 gr. margarin, 1 çorba kaşığı domates püresi, 1-2 damla limon suyu, taze nane ve rezene, taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu, tofu, zeytinli çavdar ekmeği

Hazırlanışı:
Kırmızı mercimeği suyunu iyice çekene kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir püre haline getirene kadar ezin. Bir dilim ince kesilmiş ekmek üzerine bu püreden sürün ve üzerine ince bir dilim tofu yerleştirin. Taze otlarla süsleyin.

Sıcak kuru meyva tatlısı

Malzemeler:
40 gr. kuru kesme incir, 20 gr. kuru üzüm, 20 gr. kuru kesme erik, 10 gr. kuru kesme kayısı, 20 gr. kıyılmış fındık, 15 gr. çam fıstığı, 1 tutam muskad rende, 1 çay bardağı elme şarabı, ½ elma şurubu konsantresi, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 tutam Hindistan cevizi rendesi.

Hazırlanışı:
İncir, üzüm, erik, muskad ve vanilyayı elma şarabı ile hafif ateşte karıştırın. Çam fıstığı ekleyerek karışımı hafif ballı kıvama getirene dek karıştırın. Henüz sıcakken kalıp olarak kullanılmak üzere küçük boy bir bardağa sıkıca doldurun. Üzerine servis tabağı oturtarak ters çevirin. Bardağın etrafına süs olarak elma şurubu gezdirin. Tatlının şeklini bozmamaya özen göstererek bardağı kaldırın. Üzerine hindistan cevizi, yanına bir top süzme yoğurt koyarak servis yapın.

Broşetto

Malzemeler:
3 domates, 1-2 diş sarmısak, taze fesleğen, 1 tutam tuz ve karabiber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, ekmek dilimleri

Hazırlanışı:
Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp küp doğrayın. İnce kıyılmış sarmısak ve fesleğeni ilave edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kızarmış ekmek dilimleri üzerinde servis yapın.

Bahçeden fırına sebze graten

Malzemeler:
5 yaprak taze ıspanak, 1 adet kabak, ½ adet pırasa, birkaç minik dal karnabahar, 1 çorba kaşığı yağda sarmısaklı domates, 2 orta boy yaprak lahana, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tutam baharatlı tuz, 1 çorba kaşığı beyaz un, unun aldığı kadar süt, 50 gr. taze kaşar peyniri.

Hazırlanışı:
Ispanak ve lahanayı ince ince doğrayın. Diğer tüm sebzeleri rendeleyin. Tereyağını bir tavada eritin ve un katarak hafif ateşte sürekli ahşap bir çırpıcı kullanarak karıştırın. Unun rengi hafifçe dönmeye başladığında azar azar soğuk süt ekleyerek hafif bir beşamel sos hazırlayın. Sosun iyice krema kıvamına gelmesi için sürekli karıştırın. Hazırladığınız sosa tüm sebzeleri baharatlı tuz ekleyerek karıştırın ve hafifçe yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine kaşar peyniri dilimleyin ve pul biber serperek 10-15 dakika peynir eriyip üstü kızarmaya yüz tutana kadar 200 derece fırında pişirin.

False