GeriAşk Yeni bir yıl, yeni bir aşk!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni bir yıl, yeni bir aşk!

"Yeni yılda sigarayı bırakmak, spora başlamak ve daha sağlıklı yaşamak adına birçok karar aldık. Peki yepyeni bir zaman diliminde ilişkimize yeni bir soluk getirmek için neler yapabileceğimizi düşündük mü hiç?"

'Soul Talk: Powerful, Positive Communication for a Loving Partnership' adlı kitabın yazarı terapist Nina Atwood 'Cicim ayları bittikten sonra aşkı canlı tutmak için insiyatifi ele almak gerekir' diyor.

Yeni yılda sevgilinizle/eşinizle şimdiye kadar yaşamadığınız şeyleri yapmaya ve ilişkinizin ruhuna tazelik katmaya ne dersiniz? Bunu başarabilmeniz için size birkaç ipucu vereceğiz, bunları uygulamaya hazır mısınız?

Birbirinizin ilgi alanlarına saygı gösterin

Onunla ortak olduğu kadar birbirine hiç uymayan zevkleriniz de var. Örneğin o dalmayı seviyor ve şansa bakın ki sizi deniz tutuyor. Şu durumda bırakın o çok sevdiği hobisini kendi arkadaşlarıyla paylaşsın. O arkadaşlarıyla denize açılırken siz de en yakın arkadaşınızla alışverişe çıkın. Fakat bunun yanında ortak yapabileceğiniz aktiviteler de keşfedebilir ve ikinizin de sevdiği birşeyi beraber gerçekleştirmenin keyfine varabilirsiniz. Örneğin birlikte bisiklete binebilir ya da fotoğrafla ilgileniyorsanız bir kursa yazılabilirsiniz. Bu paylaşım sizi birbirinize daha çok yaklaştıracaktır.

Ona arzulandığını hissettirin

'The Great Lover Playbook' adlı kitabın yazarı Lou Paget sevdiğniz insana 'seni istiyorum' demenin en iyi yolunun fiziksel temas olduğunun altını çiziyor. Paget sözlerine şöyle devam ediyor: 'Erkekler kadınlara yaklaşma konusunda her zaman daha ataktır. Dolayısıyla bir kadın onlara yaklaştığında 'arzulandığı' mesajını çok daha kuvvetli bir şekilde alır. Bu mesaj erkek tarafından şöyle algılanır: 'Senin yanında kendimi güvende hissediyorum. Vücudun hoşuma gidiyor ve vücudunla birşeyler yapmak istiyorum'.

Çocuklarınıza değil evliliğinize odaklanın

Birçok anne-baba onlara evliliklerinden bile fazla önem vererek çocukları için iyi bir şey yaptığını zanneder. Atwood bu tutumun doğru olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: 'Çocuklarınıza verebileceğiniz en güzel hediye onları sevgi dolu güçlü bir evliliğin kanatları altında büyütmektir'. Dolayısıyla evli olanlar çocuklarına eşlerinden daha çok zaman ayırmayı bırakıp yeni yılda heyecan dolu bir birlikteliğe adım atmak için hemen eşleriyle ilgilenmeye başlamalılar.

Ortak bir vizyon belirleyin

Atwood bir ilişkiyi güçlendiren en önemli etkenlerden birinin gelecek için birlikte plan yapmak olduğunu belirtiyor. Atwood sözlerine şöyle devam ediyor: 'Geleceğimiz için hayattan beklentilerimiz nelerdir? Çiftler bu soruyu birbirilerine sormalı ve cevabı birlikte bulmalıdır. Gerçek bir ilişkinin gereği budur. İleride bir cafe mi açmak istiyorsunuz? Ya da hayalinizdeki evi mi satın almayı planlıyorsunuz? Bunu birlikte olduğunuz kişiyle paylaşın. Birlikte plan yaparak aranızda somut bir bağ oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Yaş ne olursa olsun her zaman bakımlı olun

Zamanın etkilerini hepimiz cildimizde hissediyoruz. Onunla ilk çıkmaya başladığınızdaki gibi genç değilsiniz belki artık. Fakat yaşınız ne olursa olsun her zaman bakımlı ve şık olmaya özen göstermelisiniz. Bu konuya kitabında değinen Paget şunları söylüyor: 'Bekar olduğunuz günlerde nasıl kendinize bakıyorsanız şimdi de kendinize o derece özenle bakmalısınız. Kendinize sadece 3 dakika ayırın, kirpiklerinizi kıvırın ve dudağınıza ruj sürün.

Yatak odanızın dışında da seksten behsedin

Birçoğumuz partnerimizle seks hakkında konuşmaktan hoşlanırız. Paget bu konuda biraz sınırları aşıp yeni bir şey denememizi öneriyor bize: 'Alakasız bir zamanda, örneğin yemek yaparken seksten konuşmaya başlayın ve ona 'geçenlerde bir dergide bir şey okudum ve onu seninle denemek istiyorum' deyin. Sonra da neler olduğunu görün.

Yatak odanıza TV sokmayın

Televizyonun iletişimi öldüren bir araç olduğunun altını çizen Paget sözlerine şöyle devam ediyor: 'Odada üç kişi olmak istemiyorsanız televizyonunuzu hemen kapatın. Eğer yatağınızda TV varsa, partnerinizle yeteri kadar ilgilenemezsiniz. Yatak odası partnerinizle en özel anlarınızı paylaştığınız yerdir. 'Seinfeld'in tekrarlarını izlediğiniz bir yer değil.

False