Yemek yaparken bunları aklınızdan çıkarmayın!
"Yemek yapmak sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Her şeyden önce bu işi sevmek gerekir, gerisi sizin maharetinize kalmış."
Kalamarın lezzeti
Kalamarın lezzetini artırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın. Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.
Donmuş çikolata ve tereyağı
Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.
Yemeğin lezzeti için
Soğanı doğrayıp yağda kavururken çay kaşığı toz şeker ilave edin. Yemek piştikten sonra lezzetini siz de fark edeceksiniz.
Limon lekesine amonyaklı su
Mutfak tezgâhınız mermer ise; kola, sirke, kesilmiş limon, portakal ya da soğan gibi asit içeren her şeyi tezgâhtan uzak tutmalısınız. İnatçı lekeler varsa amonyaklı suyla silip durulayın.
Çiçek bakımı için zeytinyağı
Evde yetiştirdiğiniz deve tabanı büyümüyor mu? 20 günlük besleyici ve etkili bir formül uygulayın. Zeytinyağına batırılmış pamukla bitkinin yaprak ve tohumlarını her gün aynı saatte silin. Sonuç olarak deve tabanı güçlenecek ve daha çabuk büyüyecektir.
Şimdi yer elması zamanı
Bol miktarda fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra A ve C vitaminleri içeren yerelması anne sütünü artırıyor, yaşlılara güç veriyor. Romatizma, gut hastalığı, kabızlık ve sindirim zorluğundan yakınanlara yerelması yemeleri salık veriliyor. Ayrıca tok tutucu özelliği ve az kalori içermesi nedeniyle diyet yapanlar için ideal bir sebze.
Evde yoğurt yaparken
Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.