GeriSaç Yazın Cilt Bakımınızı Yaparken Saç Derinizi İhmal Etmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yazın Cilt Bakımınızı Yaparken Saç Derinizi İhmal Etmeyin!

Yazın Cilt Bakımınızı Yaparken Saç Derinizi İhmal Etmeyin!

"Yaz aylarında özellikle cildimiz sıcak, deniz, güneş, klor gibi farklı dış etkenlere maruz kaldığı için daha fazla yıpranabiliyor; kuruma, yağlanma ya da sivilcelenme gibi problemler görülebiliyor."

Yaz ayları keyifle geçen güzel günleri beraberinde getiriyor. Ancak bu aylarda özellikle cildimiz sıcak, deniz, güneş, klor gibi farklı dış etkenlere maruz kaldığı için daha fazla yıpranabiliyor; kuruma, yağlanma ya da sivilcelenme gibi problemler görülebiliyor. Bu ve benzeri sorunları aşmak için problemi hedef alan ürünler kullanmak, bakım yapmak cildimizin sağlıklı ve tazelenmiş bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Ancak bütün bunları yaparken birçoğumuzun bir şeyi ihmal ediyoruz: Saç derisi bakımı! Head&Shoulders Dermatolog’u Dr. Ilyse Lefkowicz, saç derisinin de cildimizin bir parçası olduğunu hatırlatarak, yaz aylarında sağlıklı bir cilde ve saçlara sahip olmak isteyenler için şu önerilerde bulunuyor.

Yazın Cilt Bakımınızı Yaparken Saç Derinizi İhmal Etmeyin

Cilt bakımı denildiğinde akla genellikle önce yüz, ardından ise vücut bakımı gelir. Oysa sağlıklı görünen saçlar için cildimizin önemli bir parçası olan saç derisi bakımına da dikkat edilmeli. Özellikle yaz aylarında terleme arttığı, daha sık duş alındığı, deniz ve havuza girildiği için saç derisi hassaslaşır. Bu nedenle saç derisi bakımı da öne çıkar. Klor ve deniz tuzu saçlarınızı yıpratabilir bu nedenle denize veya havuza girdikten sıonra mutlaka ılık su ile duş almalısınız. Saç derisi bakımı için saçlarınızı ılık suyla yıkamalısınız. Saç tipinize uygun şampuanlar tercih etmelisiniz. Eğer uygun bir ürünle bakım yapılmazsa kepek, mantar, egzama gibi sorunlar yaşanabilir. Bunu önlemek için saç derisi bakımı da sağlayan uygun ürünler kullanmak bir çözüm olabilir. ZPT teknoloji içeren 3 etkili formüle sahip ürünler tercih edilirse daha hızlı ve daha derin etki sağlanarak hem saça hem de saç derisine bakım yapılabilir.”

False