Korkutan hayranlar

Yiğit Karaahmet, Ebru Gündeş hayranlarının cinsel kimlikleri ile haber olmasına tepkisiz kalamamış.

Haberin Devamı

Harbiye’de bir mekanda eşiyle eğlenen Ebru Gündeş, mekan çıkışında travestilerin tezahüratları karşısında korkarak arabasına kaçmış. ‘Oh be’ dedim bu haberi okuyunca. Medyamızda uzun süredir ‘travesti terörü’ konulu haberler göremiyorduk. Özlemişiz gerçekten. Zamanı da gelmişti aslında, imalı bir ‘travesti terörü’ haberi Ebru Gündeş üstünden yansıdı bu sefer sayfalara.

Sanki kadına tezahürat edenler ve üstüne atlayanlar canlı bombalar ya da Hamas militanları. Altı üstü hayranları. Cinsel kimliklerinin ne olduğu bu kadar önemli bir detay mı? Ya da travesti olmaları, EbruGündeş’in kişiliğinde ya da ona olan sevgilerinde bir şey değiştirecek mi?

Elbett hayır.

Niçin gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘Heteroseküsel hayranları Candan Erçetin’i yumurta yağmuruna tuttu’ gibi bir haber göremiyoruz hiç? Hayranlığın derecesi belirtilirken niçin cinsel kimlikler ısrarla kullanılıyor? Ya da bu kimlikler sadece tek bir tarafı belirtmek için kullanılıyor?

Haberin Devamı

Travestileri, sevgi gösterirlerken bile öteki, diğeri ya da korkutucu bir figür olarak sunmak bizim topraklara mahsus bir kınama ve aşağılama unsuru. Öyle bir dille veriyorlar ki bu haberleri, sanki travestiler Ebru Gündeş’in arabasının üstüne atladı, camları kırdı, arabayı yaktı ve Rezza Zarrab Bey’i kaçırdı ve Madagaskar’a yerleştiler gibi anlıyoruz. Halbuki ‘Ebru, Ebru’ diye bağırıp el sallamışlar sadece.

Ne kadar üzücü, ne kadar acıklı.

Gönül isterdi ki Ebru Gündeş, sevgi gösterilerini duyunca Rezza Zarrab Bey’in yanından insin, koşarak onların yanına gitsin, kendisine sevgi gösteren travesti hayranlarına sımsıkı sarılsın, onlarla fotoğraf çektirsin, magazincilerin yanında en sevilen şarkılarını birlikte seslendirsin, kafalardaki o çirkin algıyı dağıtsın. Ama korku içinde uzaklaşmayı tercih etmiş anladığım kadarıyla. Neden ki?

Korkmayın Ebru Hanım. Onlar sizin en sadık dinleyicileriniz aslında. Hiçbir konserinize gelemeyen, gelseler bile içeriye alınmayan, alınsalar bile oturulacak yer gösterilmeyen, hor görülen dinleyicileriniz. Ama evlerinde tüm albümlerinizin olduğuna emin olabilirsiniz. Gay dünyasında Ebru Gündeş hayranlığı epey yaygındır. Epey de samimi olduğuna eminim. Bir bar çıkışı sizi gördüklerinde gösterdikleri sevgi, gerçekten en hakiki olanından. Bundan sonra bir kere daha karşılaşırsanız eğer, en azından bir el sallayıp, öpücük gönderip gönüllerini alınız.Mutlu olurlar.

Haberin Devamı

Benimki sadece naçizane bir rica.

Yazarın Tüm Yazıları