Isırgan Bir Demir Bombası!

Isırgan, ıspanaktan yedi kat daha fazla demir, sütten daha fazla kalsiyum ve portakaldan üç kat daha fazla C vitamini içerir. Ayrıca bedene enerji veren gıdaların ilk 10'u arasında o yer alır diyebiliriz.

Haberin Devamı

Isırgan, doğal bir ilaç deposu. Organik asitler, B1 ve B2, C, E, K vitaminleri içerir. Daha da fazlası var. Flavonoidler, klorofil ve önemli mineralleri barındırır. Çok sayıda değerli vitamine, minerale ve mikro besine sahip bu yabani ot, ıspanaktan yedi kat daha fazla demir, sütten daha fazla kalsiyum ve portakaldan üç kat daha fazla C vitamini içerir. Birçok ilaç fabrikası tarafından kullanılan bu doğal bitki, iyileştirici etkilere sahiptir. Kansızlığa, kelliğe, geç iyileşen yaralara, ülserlere olumlu etkisi vardır.

Kansızlık için her gün bir bardak

Yüksek demir içeriği nedeniyle kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle anemilerde faydalıdır. Isırganın suyu yaralara, siyah noktalara, sivilcelere de çok faydalı. Taze yapraklarının ılık çayı sivilceli bölgelere sürülmeli. Cilt yaralarını iyileştirmeye de yardımcı olduğu için bu dertten muzdarip olanlar da faydalanmalı. Isırgan bize enerji veren süper gıdaların ilk 10'u arasında yer alır. Çünkü zengin bir antioksidan, vitamin ve mineral kaynağıdır. Isırgandan harika ve son derece besleyici bir çorba yapabilirsiniz. Besin konsantrasyonunun yüksek olması, enerji verici içerikleri ve barındırdığı elementleri ile bu enerjiyi sağlar. Sabahları, kahvaltıdan yarım saat önce, bir bardak ısırgan otu çayı da beklediğiniz enerjiyi kazandırır. Çorbanın yanısıra, böreği, yemeği ve çeşitli türde kavurmaları da yapılır.

Haberin Devamı

Menopoz semptomlarını azaltır

Günümüzde ısırgan otu, idrar yolu hastalıklarının, saman nezlesinin tedavisinde modern uygulayıcılar tarafından bile sıklıkla kullanılmakta. Ayrıca menopoz semptomlarının azaltılmasının yanı sıra, iyi huylu prostat büyümesinim gerilemesinde yardımcı . Isırgan otu çayı, böbreklerdeki kuma çok yardımcı olur. Aynı zamanda her türlü egzamayaı da iyi gelir. En iyi kan temizleyicilerinden biridir. Artrit ve eklem ağrılarını da yatıştırır. Saç dökülmesi üzerinde çok iyi bir etkisi vardır. Saçınızı üç ay boyunca suyu ile yıkarsanız dökülmeyi nasıl durdurduğunu göreceksiniz.

Isırgan Bir Demir Bombası

Haberin Devamı

İlginç gelenek

Bazı köylerde romatizma ağrısı çeken kişiler, ağrılı eklemlerine yeni koparılmış ısırgan otu saplarından tutarak vururlar. Bu şekilde romatizma ağrılarının azaldığı söylenir. Bunun sebebi ısırgan otunun yaprakları üzerindeki küçük iğne gibi o yakan tüylerdeki histamin ve formik asitin deriyi yakması ve o bölgede kan dolaşımını hızlandırmasıdır.

Isırgandaki besinlerin çoğu çiçeklenme döneminde birikir. Nisan-Mayıs ayının sonlarından itibaren çiçek açar. Çiçeklenmenin hemen ardından yapraklarını toplamaya başlayabilirsiniz. Şimdi kullanmak için ilgili yerlerden kurutulmuşunu ya da çayını satın alabilirsiniz . Bu arada kan inceltici ilaç içenlerin ısırganı kullanmaması iyi olur. Her hangi bir rahatsızlık için ısırgan otu kullanacaksanız Fitoterapi eğitimi almış bir doktora danıştıktan sonra kullanmanızda fayda var...

Haberin Devamı

Aradığınız herşey doğada var, unutmayın
Herbalist Tarkan Güveloğlu

Yazarın Tüm Yazıları