Ahududu Maskesini Denediniz Mi?

Cildi gençleştirmek için değil, aynı zamanda deride birtakım sorunlardan kurtulmak için de size fayda kazandırır ahududu ile yapılan maskeler. Ahududu güneş lekelerinden kurtaran, kırışıklıkları azaltan doğal bir mucize...

Haberin Devamı

Kırışıklıklara karşı

Sıktığınız taze ahududu suyundan 1 yemek kaşığı alın ve bir kaba koyun. .1 yemek kaşığı da ince yulaf ezmesi ekleyin içine. Bir kaç damla üzüm çekirdeği yağı, 5-6 damla zeytinyağı ve 1 tutam zerdeçal ilave edin, iyice karıştırın. Bu maske 15-20 dakika yüz ve boyuna yapılır. Haftada 2 kez uygulanmalı. Eğer düzenli olarak yaparsanız, birkaç hafta sonra kırışıklıklar ve ince çizgiler yavaş yavaş kaybolur.

Bir blendırda ezeceğiniz ahududuyu alıp bir kaba koyun. İçine bir şeker kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Elde edilen püreyi, 10-20 dakika süreyle yüz ve boyun üzerinde tutun. Sonra ılık su ile durulayın.
Ahududu Maskesini Denediniz MiDoğal yoğurtla karıştırın

1 kilo ahududunun püresini elde elip dolapta 1 hafta saklayabilir, kullanırken içinden alabilirsiniz. Bu süre içinde bozulmaz. 1 ay boyunca bir güzellik kürü yapın bu malzemeyle. 1 çorba kaşığı püreye 1 çorba kaşığı doğal yoğurt ekleyin ve iyice karıştırı. Ve yüzünüze hafifçe masaj yapın. Cildinizde 15 dakika kaldıktan sonra yıkayın Aynı püreden(yoğurtlu) hergün bir kaşık yiyerek kürü içten güçlendirin. 1 ay sonra her türlü sorunu giderecek, size tazelik verecektir.
Ahududu Maskesini Denediniz MiBadem püresi

Bu arada güzellikte badem yağı çok faydalı ama yemiş olarak da bazı tarifler var. Bir bardak bademi sıcak suya bırakın. Yarım saat sonra çıkarın.(Tuzsuz badem olmalı) Bir havanda dövün. Püreye biraz gülsuyu ve bir kaç damla ısırgan tohumu yağı ekleyin ve iyice karıştırıp süzün. Bu losyon cilt için yeniden yapılandırmayı sağlar. Her gece sürebilirsiniz.
Ahududu Maskesini Denediniz MiÇalışan kadınlara papatya iyiliği

-Cildiniz yorgun mu, kötü mü görünüyor. Özellikle çalışan kadınlar mesai bitiminde bu sorunu yaşıyor Papatya suyu, bu görüntüyü tersine çeviren önemli bir doğal kozmetik. Yarım bardak kurutulmuş papatyayı demleyin ve soğumaya bırakın. Pamuğu suya banarak, bütün yüzünüzü bu suyla iyice ıslayın. Deriye parmak darbeleriyla hafifçe masajı yapın. Ve bir süre uzanın, dinlenin. Bu masaj, düzenli yapıldığında cildi dipdiri gösterir, yorgunluk izlerini alır.
Ahududu Maskesini Denediniz Mi

Yazarın Tüm Yazıları