Estetiğin Yeni Yükseleni: ‘Genital Bölge Estetiği’

Yaşadığımız yüzyılda genital bölge estetiği ile ilgili cerrahi ameliyatlar ve cerrahi olmayan medikal uygulamalar inanılmaz bir hızla artıyor. Peki nedir bu genital estetik?

Haberin Devamı

ABD Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ASAPS) verilerine göre, örneğin ABD’de yapılan iç dudak estetiği operasyonlarında her yıl neredeyse % 50’ye yakın bir artış söz konusu! Bu artışla yapılan tüm estetik ameliyatlar içerisinde, genital bölge estetik ameliyatları ilk sıraya yerleşiyor. Az değil, tüm dünyada önümüzdeki 4 yıl içerisinde, bu alanda 7 milyar dolarlık bir bütçeden söz ediliyor.
Estetiğin Yeni Yükseleni: ‘Genital Bölge Estetiği’Kişisel gözlemlerime göre, bizdeki oranlar da batılı ülkelerden çok farklı değil. Hastaların artan talepleri özellikle jinekolog ve plastik cerrahi hekimlerinin bu konuya ilgisini arttırıyor.

PEKİ NEDİR BU GENİTAL ESTETİK? NELERİ KAPSAR?

Özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren, tüm dünyada artan internet kullanımı toplumsal farkındalığı arttırarak, genital bölgenin estetik uygulamalarına ilgiyi oldukça hızlı bir şekilde arttırdı. Yeni geliştirilen operasyon teknikleri, uygun anestezi ve kullanılan gelişmiş ameliyat materyalleri de operasyon risklerini oldukça azalttı.

Haberin Devamı

LABİOPLASTİ OPERASYONLARI İLK SIRADA!

Genital bölge estetiği ile ilgili uygulamalar arasında daha çok estetik görünüm açısından yapılan ‘Labioplasti’ yani iç veya dış dudakların estetiği birinci sırada yer alıyor. Normalden uzun ve kalın, sarkmış, uzamış esmerleşmiş genital bölge iç dudaklarının kısaltılması ve düzeltilmesi hijyenik, tıbbi ve estetik görünüm açısından faydaları beraberinde getiriyor. Rahat tight, bikini ve dar pantolon giyememe gibi sosyal sorunların ve ilişki sırasında partnere karşı özgüven eksikliklerinin giderilmesini sağlıyor. Ayrıca özellikle yaz aylarında terlemelere bağlı gelişen sık genital enfeksiyonların ve koku oluşumu gibi hijyenik sorunların da önüne geçebiliyor. Labioplasti doğru ameliyat tekniği ile uygulanıldığında cinsel haz üzerine hiçbir olumsuz etkisi olmadığı gibi özgüven artışına bağlı olarak cinsel ilişkideki konsantrasyonu da güçlendiriyor.
En iyi görünümü sağlamak için gerekli durumlarda iç dudak estetiği ile aynı seansta; klitoris üzeri cilt kırışıklıklarının da alınması (Klitoral hudoplasti), klitorisin baş kısmını tutan bağ dokularının inceltilmesi (Frenuloplasti) ve vajina ile anüs arası cilt katlantılarının da düzeltilmesi (Perineoplasti) operasyonları da labioplastiye eklenebiliyor. Böylelikle ameliyat sonrası hasta memnuniyeti çok daha fazla şekilde artmış oluyor.

DOĞUM SONRASI ESTETİK DAHA ÇOK İŞLEVSEL AMAÇLI

Normal doğum sonrası vajinal genişlemeler, kötü iyileşen doğum kesi izleri kadın ve erkek eşte özellikle işlevsel sorunları da beraberinde getiriyor. Vajinanın cerrahi olarak daraltılması yani ‘Vajinoplasti’ operasyonları ile birlikte doğum dikiş izlerinin düzeltilmesi yani ‘Perineoplasti’ operasyonları aynı seansta yapılabiliyor. Amaç; hem kadın hem de erkek eşin cinsel ilişki sırasında hissettiği hazzı arttırmak ve estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde etmek!
Estetiğin Yeni Yükseleni: ‘Genital Bölge Estetiği’
DİĞER UYGULAMALAR NELER?

Genital bölge ile ilgili yapılan diğer ameliyatlar arasında venüs tepesinin inceltilmesi (Puboplasti), kızlık zarı dikimi (Himenoplasti) ve büyük dudaklara yağ enjeksiyonları (Labia majora augmentasyon) gibi ameliyatlar da yer alıyor.

PEKİ, EN SON TEKNOLOJİLER NELER?

Her ne kadar tecrübe sahibi cerrahlar tarafından doğru ameliyat tekniğiyle uygulandığında risk oranları çok az da olsa, günümüzde ameliyat risklerinden kaçınan hastalar için cerrahi olmayan çözümler de var! Özellikle son yıllarda lazerle vajinal daraltma (Vajinal rejuvenasyon), lazerle genital bölge renk açma (Genital bleaching) ve büyük dudaklara dolgunluk kazandırma gibi medikal uygulamalar cerrahi işlem olmadığı için risk oranları da son derece az olanlarından.
Diğer taraftan; yalnızca birkaç yıl öncesinde Kuzey Amerika kıtasında geliştirilen ve ülkemizde de medikal markete giren genital radyofrekans cihazları ile genital bölge ameliyatsız gençleştirilebiliyor; dış genitalyaya sıkılık ve dolgunluk kazandırılabiliyor. Aynı zamanda vajinal daraltma ve duyarlılık artışı ile orgazm fonksiyonu kolaylaştırılabiliyor. Hatta idrar kaçırma problemlerinin pek çoğu bu şekilde ameliyatsız çözümlenebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları