Dr. Süleyman Eserdağ

Dr. Süleyman Eserdağ 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum asistanlığına başladı.

Haberin Devamı

1997 yılında uzman hekim oldu. 1997 yılında atandığı Kazan Devlet Hastanesi’nde 2000 Yılında Başhekim ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında yeniden atandığı Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde yüksek riskli gebelikler ve tüp bebek kliniklerinde çalıştı. 2008 yılında bu hastaneden ayrılarak tam zamanlı şekilde kendi kliniğine geçti. Halen kendi kliniğinde (Hera Klinik) özellikle vajinismus başta olmak üzere cinsel tedaviler ve genital bölge operasyonları üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Çalışmalarının Bazıları:

Dr. Süleyman Eserdağ 2011 yılında Florida/ABD ‘de Prof Adam Ostrzensky’nin workshop’larına katılarak ‘İleri Kozmetik Jinekoloji’ sertifikasını aldı.

2014 yılında Avrupa Cinsel Tıp Derneği (ESSM) ve Avrupa Seksoloji Federasyonu (EFS) tarafından düzenlenen 'board' sınavını geçerek 'fellow' seviyesinde ‘cinsel terapist’ unvanına sahip ülkemizin ilk jinekologlardan oldu.

Haberin Devamı

2014 yılında genital estetik operasyonlar ile ilgili İrlanda merkezli ECAMS (European College of Aesthetic Medicine and Surgery- Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi) onaylı 'İleri Kozmetik Vajinal Cerrahi' sertifikasını aldı.

2015 yılı ocak ayında Ankara'da, ülkemizde vajinismus konusunda bir ilki gerçekleştirerek HERA- Vajinismus Tedavi, Eğitim ve Araştırma Derneği'ni kurdu. Bu dernek vajinismus konusunda özgün olarak çalışan ülkemizdeki ilk sivil toplum örgütü oldu.
2015 yılı şubat ayında, ülkemizde bir ilki başararak alanında dünyadaki en büyük fakültelerden ECAMS- Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi’ne aktif fakülte üyesi olarak kabul edildi ve ‘Genital Estetik Bölüm Başkanı’ oldu. Kozmetik jinekoloji ve Seksoloji alanlarında dünyanın her yerinden hekimlere yönelik yılda iki kez uluslararası kurslar vermektedir. Aynı zamanda pek çok uluslararası toplantıya konuşmacı olarak davet edilmektedir. Dr Süleyman Eserdağ’ın çok sayda yayınlanmış bildiri, poster ve tıbbi makalesi mevcuttur. İleri düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazarın Tüm Yazıları