Barbie Bebek Vajina

Labiaplasti ameliyatları operasyonu olmak isteyen hastaların tercihlerinin başında özellikle ABD’de ‘Barbie Bebek Vajinası’ olarak tabir edilen bir görünüm geliyor...

Haberin Devamı

Ülkemizde ve tüm dünyada özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren genital bölge ile ilgili tüm estetik ameliyatlar oldukça fazlaca talep edilir hale geldi. Amerikan Plastik Cerrahi Cemiyeti verilerine göre tüm estetik ameliyatlar içerisinde, genital bölge estetiği en fazla artan bir ivmeye sahip. Özellikle ‘Labiaplasti’ adı verilen iç genital dudak estetiğinde her yıl yaklaşık olarak %50’lik bir artış izlenmekte. Labiaplasti ameliyatları operasyonu olmak isteyen hastaların tercihlerinin başında ise özellikle ABD’de ‘Barbie Bebek Vajinası’ olarak tabir edilen bir görünüm gelmekte.

Barbie Bebek Vajina

Labiaplasti nedir?

Labiaplasti operasyonları, ülkemizde ve tüm dünyada genital bölge ameliyatları arasında hastaların birinci tercihi. Bu operasyonlar, genital bölgenin iç ve dış kısmında yer alan dudaklara yapılan tüm estetik ameliyatları içeriyor. Özellikle iç dudakların kısaltılması, küçültülmesi ve estetik olarak daha güzel bir görünüm kazanması amaçlarıyla yapılıyor. Genelde doğuştan gelen ve yaşa bağlı etkiyle artan iç dudakların normalden uzun, sarkık ve kırışık görünümü kadınlarda en fazla estetik sorunlara yol açıyor. Ayrıca hijyenik, cinsel ve psikolojik problemleri de beraberinde getirebiliyor. İşte labioplasti ile iç dudakların küçültülmesi hem kadınlarda öz güveni arttırıyor, hem de hijyenik ve cinsel yönden pek çok olumlu kazanımlar sağlıyor.

Barbie bebek vajinası nedir?

Özellikle ABD’de labioplasti operasyonu düşünen hastaların en büyük talepleri arasında iç dudakların neredeyse tamamının alınması geliyor. Böylelikle dış kısımda yer alan (üzeri tüylerle kaplı) büyük dudaklar içte birleşerek ortada estetik bir ‘düz hat’ görünümü sağlıyor. Diğer bir ifade ile ortada ‘Venüs Yarığı’ olarak tabir edilen bir görünüm ortaya çıkıyor. Bu da hasta memnuniyetini en üst düzeye taşıyor. Genital bölgedeki bu estetik görünüm ABD’de ‘barbie doll vagina’, ‘barbie look vagina’ veya ‘barbie vagina’ gibi değişik isimlerle anılıyor.

Haberin Devamı

Barbie Bebek Vajina

Cinsel haz açısından olumsuz bir tarafı var mı?

Hem yurtdışı hem de kendi tecrübelerimize göre, labiaplasti operasyonlarında ‘barbie bebek vajinası’ doğru teknik ve uygun ekipmanlarla yapıldığında hiçbir olumsuz yan etki oluşturmuyor. İzlenimlerimize göre iç dudakların tamamına yakın alınması kadınların kendilerini çok daha rahat hissetmelerine neden oluyor. Ancak burada unutulmaması gereken bir nokta daha var. O da iç dudaklar iyice küçültüldükten sonra, klitoris üzerindeki cilt katlantı ve fazlalıklarının da alınmasının gerekliliği. Aksi takdirde klitoris tepesi çıkıntılı ve göze çarpıcı bir hal kazanabiliyor. Bu nedenle barbie bebek vajinası operasyonunda ‘Klitoral hudoplasti’ adını verdiğimiz klitoris tümsekciğinin düzeltilmesi de gerekli.

Klitoral hudoplasti operasyonun bir yan etkisi var mı?

Genital bölge estetiği tecrübeli cerrahlar tarafından uygulandığında hastalar açısından oldukça mutluluk verici oluyor. Klitoris tepeciğinin tıraşlanması olarak da bilinen ‘klitoral hudoplasti’ operasyonu da doğru teknikle yapıldığında cinsel haz üzerine hiçbir olumsuz etki oluşturmuyor.

Haberin Devamı

Barbie Bebek Vajina

Labiaplasti ameliyatlarında hastaların başka tercihleri var mı?

Evet var. Labiaplasti operasyonu düşünen daha az sayıdaki bazı hastalar ise daha doğal bir görünümden yana. ‘Hibrid vajina’ olarak adlandırılan bu görünümde iç genital dudaklar daha kısıtlı bir şekilde kesiliyor. Böylelikle yalnızca dış tarafa sarkan fazlalıklar alınmış oluyor. Tabi ki; bu da ayrı bir tercih sebebi. Her estetik operasyonda olduğu gibi genital bölge estetiği olmayı düşünen hastaların hekimleriyle görüşerek öncelikle beklentilerini iyi bir şekilde paylaşmaları o yüzden çok önemli.
Labiaplasti ve diğer genital bölge operasyonları, hasta beklentilerine uygun şekilde tasarlandığı zaman estetik, hijyenik, psikolojik ve cinsel anlamda pek çok tatmin edici sonuçları beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Opr. Dr. Süleyman Eserdağ

 

Yazarın Tüm Yazıları