Günlük Rutininize Neden Rezene Çayı Eklemelisiniz?

Beslenmemizin; ruh sağlığımıza etkilerini görmemizde “rezene çayı” rol üstleniyor. Rezene çayı “doğal antidepresan” olması ile beraber yaygın fizyolojik rahatsızlıklarımıza da etkili bir ilaç olabilir.

Haberin Devamı

Dolayısıyla ofinizde çalışırken, evde dinlenirken, kitap okurken veya her türlü rutin aktivitenizde içtiğimiz kahve anksiyetemizi arttırırken rezene çayı sizi sakinleştirebilir, yoğun dönemlerinizde psikolojik bir destek olabilir. Psikolojik etkilerinin yanında sizi stresli dönemlerinizde rahatsız edebilecek fizyolojik etkileri de ortadan kaldırabilir.

Nasıl mı?

-Kaslarımızın gevşemesini sağlayan ve spazmları önleyen bir özelliğe sahip olduğu için bağırsak sorunları sonucu oluşabilecek gaz/şişkinlik gibi fizyolojik rahatsızlıkların oluşumunu önler.

-Psikolojik bir etkisi olarak; adet döneminin yarattığı “PMS sendromu” olarak adlandırdığımız kısa süreli depresif halleri atlatmamıza yardımcı olur. Östrojenin etkilerini arttırıcı özelliğinden dolayı PMS döneminde yaşanan fizyolojik kas ağrıları ve psikolojik duygu dalgalanmalarını minimalize eder. Eğer PMS döneminiz çalışma performansınızı, gün içinde aldığınız kararları, duygu değişimlerinizi etkiliyorsa rezene çayı kurtarıcınız olabilir.

Haberin Devamı

Günlük Rutininize Neden Rezene Çayı Eklemelisiniz

-Kan şekerimizi dengeleyici özelliği sayesinde tok tutucudur, iştahı bastırır. Ayrıca yemeklerden sonra tüketimi; sindirimi kolaylaştırır. İçine tarçın atıp rahatlıkla tüketebilirsiniz.

-Kafein içermeyen bir çay olduğu için uykusuzluğa sebep olmaz, aksine; melatonin hormonu salgılayarak derin ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur. Size tavsiyemiz özellikle işlerinizin bitişine yakın, günün sonuna doğru tüketmeniz olacaktır, bu sayede günün yorgunluğunu da üzerinden rahatlıkla almış olursunuz.

-Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Yatmadan önce içerseniz uyku esnasında bile yağ yakımınız devam edecektir.

Hazırlayan:  Melisa DARMAR

Instagram: Femmelle.tr

Yazarın Tüm Yazıları