Jinekoloğumuz Sorularınızı Yanıtlıyor

Jinekoloğumuz Dr. Sedat Karaosmanoğlu sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. Hamilelik, doğum kontrolü, jinekolojik enfeksiyonlar ve daha birçok konuda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak için bizlere yazmanız yeterli. İşte bu haftanın merak edilen soruları ve cevapları.

Haberin Devamı

Soru 1:

Merhaba, eşim ve ben çocuk sahibi olmayı istiyoruz. Hiçbir korunmamız olmadığı halde hamile kalamıyorum. Bu durum bizi çok üzüyor. İlk evliliğimden 8 yaşında bir kızım var. Kızıma hiç uğraşmadan hamile kalmıştım. Tedavi gerekiyorsa
nereden başlamamız gerektiği konusunda bizi yönlendirirseniz sevinirim. Yaşım 32.


Cevap 1:

İlk evliliğinizden bir çocuğunuz olduğunu belirtmişsiniz. İlk planda eşinizden spermiagram yapılması gerekiyor. Bu test sonucu normal çıkarsa sizde de sanki hiç gebe kalmamışsınız gibi tüm tetkikleri sırayla yapmak gerekiyor.

Soru 2:

Gebelik testini kullanabilmek için adet gününün geciktiği ilk günümü beklemek gerekir yoksa 1 hafta önceden de doğru sonuç alınır mı?


Cevap 2:

İdrarla yapılan gebelik testleri için adetin geciktiği günü beklemek gerekir. Kanda bakılan testler 1 hafta önceden değilse de bir kaç gün önceden de doğru sonuç verebilir.

Soru 3:

Sayın doktor 20 yaşımdayım bakire değilim, sürekli günlük akıntım var son günlerde daha çok yoğunlaştı sebebini ve kurtulmanın yollarını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler


Cevap 3:

Şikayetinize muayene etmeden çözüm bulabilmek mümkün değil. Zira akıntının çok çeşitli sebepleri olup, tedavileri de farklıdır. Akıntı olmaması için alınacak önlemler; şüpheli ilişkiye girmemek ya da prezervatif kullanmak, kan şekerini kontrol altında tutmak, yerli yersizantibiotik kullanmamak, dar ve sentetik giysiler giymemek, banyodan, denizden çıkınca kurulanmak gibi özetlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları