Emziren kadınlar

Dr. Kağan Kocatepe Mahmure kullanıcılarımızın sorularını yanıtlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Sayın Kocatepe bakire olan bir kızın kızlık zarı yırtılmadan yani hiçbir şekilde rahime girmeden sadece üzerine boşalma ile hamile kalma riski var midir?

Kızlık zarı ortası adet kanının akması için delik olan bir yapıdır ve spermler buradan içeri girerek hamileliği başlatabilirler.

Merhaba Kağan Bey, benim sorunun adet dönemimde aşırı derecede yumurtalık ağrısı çekmem ve bazen de parçalar halinde kanamamın olması. Bunun sebebi ne olabilir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Bu durum genç ve doğum yapmamış kadınlarda çok sık rastlanan bir durumdur. Doktor muayenesi sonrasında doğum kontrol hapı kullanmak iyi bir çözüm olabilir.

Doktor bey yüzümdeki sivilcelerden kurtulmak için doğum kontrol hapı kullanabilir miyim? Çevremdeki herkes evlenince (hap kullanmaya başlayınca) sivilcelerimin biteceğini söylüyor; benim evlenmeme daha çok var, evlenmeden kullansam bir sakıncası olur mu?

Sivilcelerin tek nedeni hormonal dengesizlik değildir. Öncelikle bir cildiye ve gerekirse kadın doğum değerlendirmesinden geçmelisiniz.

Sevgili doktor bey; herhangi bir cinsel birleşme yaşamadan ve parmakla zorlama olmadan kızlık zarının yırtılması mümkün mü? Teşekkürler.

Kızlık zarı bazen bisikletten düşme veya balerinlerde olduğu gibi bacakların aşırı açılması gibi durumlarda da bozulabilmektedir.

10 aylık bebeğim var. Günde 1 ya da 2 defa emziriyorum. Yasmin kullanmamın sakıncası var mı?

Emziren kadınlar da doktorları eğer jinekolojik açıdan onay vermişse bebekleri 5 aylık olduktan sonra doğum kontrol hapı kullanabilirler.

Bir tane çocuğum var. Şu an 5 yaşında. Tekrar çocuk sahibi olmak istiyoruz. Fakat çok zayıfım (43 kilo). Sizce bu gebelik sırasında bir problem olabilir mi? Teşekkürler...

Zayıf olarak hamileliğe başlamak düşük ve erken doğum riskini artıran bir durum olmakla beraber hamilelikte uygun kilo alarak bu riski azaltabilirsiniz.

Ben 5 ay önce doğum yaptım, 3 hafta kanamam oldu. 1 hafta olmadı. Sonra 2 haftad aha oldu. Şimdi ise hiç adat görmüyorum. Bu normal mi? Şimdiden teşekkürler.

Emziren kadınlar uzun süre adet görmeyebilirler ancak gebelik ihtimali asla göz ardı edilmemelidir.

Merhaba Kağan Bey, ben 27 yaşındayım ve bebek istiyorum. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerleri düzeldi. Bir de okuduğum yazılarda vücut ısısının alınması yazıyor. Ben bunu yapıyorum. Isım 36.5-36.6'a çıkıyor. Bazen 36.9 olabiliyor. Benim size sormak istediğim vücut ısım normal mi, böyle durumlarda ilişki ne sıklıkla olmalı? Son olarak ben ısıyı ağızdan ölçüyorum, bu yaptığım doğru mu? Eğer yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bu yöntem yerine idrarda yumurtlama gününü saptayan test kitlerini kullanın. Hem yorumlanması daha kolay, hem de daha doğrudur.

20 yaşındayım. 2 aydır düzenli olarak doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Fakat gene de ilişki sırasında hamile kalma tedirginliği yaşadığım için partnerimin prezervatif kullanmasını istiyorum. Sizce bu tedirginliğim ne kadar doğru?

Hap kullanımı düzenli olduğunda gebelik oluşma olasılığı 1000'de bir kadar düşüktür.

Sayın doktorum 1 senedir evliyim, bebek istiyoruz korunmuyorum fakat hamile kalamıyorum. Ne yapmalıyım? Acaba bir sorun mu var ya da hamile kalmak için ne yapmalıyım?

Eşinizle birlikte muayeneden geçmeli ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız.

Ben 31 yaşındayım. Üç ayı aşkın süredir vajınal bölgede kaşıntı ve beyaz süt kesiği şeklinde akıntım var. Kaşıntı bazen çekilmez hal alıyor, ilaç kullandım fakat geçmedi. Ne yapabilirim?

Mantar enfeksiyonu söz konusu olabileceğinden öncelikle muayene olmalısınız.

Hamile kalmak için her iki tarafında boşalması gerekli midir?

Kadın orgazm olmasa da hamilelik söz konusu olabilir.

Op. Dr. Kağan Kocatepe'nin sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Yazarın Tüm Yazıları