Uzun Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Op. Dr. Güncel Öztürk Ekibindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saçın tıraşlanmasına gerek olmaksızın uzun saç ekimi yapılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Uzun saç ekimi tekniği (LongHair FUE) tıraşsız saç ekimi tekniklerinden biridir. Bu özelliği ile geleneksel tekniklere kıyasla daha fazla tercih edilen bir teknik olarak ön plana çıkıyor. Uzun saç ekimi bu teknikte uzmanlaşmış saç ekimi ekibi tarafından yapılmalıdır. Çünkü LongHair FUE tekniği kendine has eğitim, tecrübe ve yetenek gerektirmektedir.

Uzun saç ekimi tekniğinde sağlıklı saç greftlerinin seçilmesi, etrafındaki saç köklerine zarar vermeden çıkarılması ve kökün doğal çıkış yönüne göre doğru bir şekilde gruplandırılması çok önemlidir. Bu teknik kişilerin saç ekimi yaptırıldığı belli olmaksızın minimal invaziv işlemler ile kaybettikleri saçı geri kazanmaları ve estetik bir görünüm kazanmalarına yardımcı oluyor.

Saç ekim işlemi sırasında özellikle donör alanda hafif de olsa kızarıklık oluşabilir. Uzun saç ekimi tekniği ile saçın kesilmesine gerek olmadığı için oluşan kızarıklıklar uzun saçların arasında kalır. Bu teknikte seans başına ekilen greft sayısı kişinin ihtiyacına göre 5.000 ile 8.000 adet arasında değişebilir. Operasyonun bütün aşamalarının saç köklerine zarar vermeden yapılabilmesi için çok daha fazla özen ve emek gerektirir. Bu nedenle saç ekimi süresi biraz daha uzun sürebilir.

Haberin Devamı

Uzun Saç Ekimi Yapılabilir mi

Kadınlar için daha uygun

Uzun saç ekimi tekniğinde saçın tıraş edilmesi ya da kısaltılması gerekmediği için kadınlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Çünkü uzun saç ekiminden önce saçların yaklaşık 2 ya da 3 mm kısalığında kesilmesi gerekiyordu. Bu zorunluluk özellikle kadınlar ve birçok erkek için endişeye neden oluyordu. Öyle ki sadece kellik probleminden rahatsız olmalarına rağmen sadece bu sebepten saç ektirme operasyonlarından uzak durabiliyorlardı. Uzun saç ekimi tekniğinin sahip olduğu bu özellik sayesinde artık birçok kişi tıraşsız saç ekim işlemi tekniğinden yararlanabiliyor.

Bu tekniğinin hastalara sunduğu avantajlar arasında şunlar yer alıyor. En yüksek seviyede saç yoğunluğu, daha başarılı ön saç çizgisi tasarımı, doğal görünüm, işe ve sosyal yaşantıya ara vermeden devam edebilme ve saç ekim sonuçlarının daha hızlı görülebilir olmasıdır. Uzun saç ekimi tekniği ile hem operasyon hem de iyileşme süreci hastalar için daha zahmetsiz bir hale gelmiş durumdadır.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları