Dudaklarınızı Dolgunlaştırmak mı İstiyorsunuz?

Dudaklarınız çok mu ince? Dolgunlaştırmak mı istiyorsunuz? İşte size gerekli olan dudak estetiği hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Dolgun dudaklar sağlık, güzellik ve gençliğin sembolü olarak kabul edilir. Doğuştan ince ya da doğal yaşlanma sürecinde incelen dudakları dolgunlaştırmanın çok sayıda yolu var. Dudak dolgunlaştırma yağ enjeksiyonu, dermal yağ grefti, Alloderm ve VY gibi yöntemlerle yapılır. Bu yöntemler arasında bazı dudak enjeksiyonlar geçicidir ve tercihinize göre değişebilir. Ancak geçici dolgu maddelerinin birkaç ayda bir tekrarlanması gerekir.

Cerrahi yöntemler ve implantlarla kalıcı çözüm sağlanabilir. Ancak bu yöntemde dudak asimetrisi olasılığı vardır. Genellikle tavsiye edilmez. Üstelik olası bir komplikasyonda implantların çıkarılması oldukça zor ve risklidir.

Yağ transferi enjeksiyonları: Dudak ve gülümseme hatlarına yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Yağ enjeksiyonları dudak dolgunlaştırmanın avantajları doğal donör (hastanın kendi vücudundan), sınırsız kullanılabilirlik ve ulaşım kolaylığıdır.

Yağ, gizli kesilerle vücudun (genellikle karın) uygun alanlarından küçük miktarlarda alınıp bir takım işlemlerden geçirilerek dudağa enjekte edilir. Kolay uygulanan ve çabuk iyileşme sağlayan yöntemlerden birisidir.
Altı ile sekiz ay içinde emilen kolajen maddelerin aksine enjekte edilen yağ %30-50 oranında daha kalıcıdır.

Haberin Devamı

Dudaklarınızı Dolgunlaştırmak mı İstiyorsunuz

Dolgu enjeksiyonları: Doğal ya da biyouyumlu sentetik malzemelerle yapılan dudak dolgunlaştırma işlemidir. Bu tedavi genellikle arzu edilen sonuca ulaşmak için yeterlidir. Bununla birlikte sonuçlar geçici olabilir ve tekrar enjeksiyon yaptırmak gerekebilir.

Dermal greft: Dudakları dolgunlaştırmada kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Ufak kesilerle dudakların içine greftler yerleştirilir. Cildin daha derin tabakalarından alınan dermal yağ greftleri, dudak mukozasının içine yerleştirilir.

Dudak implantı: Dudak implantların ağzın köşelerinden açılan küçük kesilerden dudağın içine yerleştirilir. Birçok doğal ve sentetik implant seçenekleri vardır.

Silikon enjeksiyonlar: Silikon enjeksiyonları hasta güvenliği açısında güvenilir olmayan bir seçenektir. Ve kesinlikle tavsiye edilmez.

Genel sağlığınız yerindeyse alanında uzman bir plastik cerraha giderek bu yöntemlerden hangisinin size daha uygun olduğunu öğrenebilir, siz de sağlıklı bir şekilde dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Kaynak: Op.Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Yazarın Tüm Yazıları