Afrodit Tipi Dudak Dolgusu

Dolgun ve güzel dudaklara sahip olmak her kadının hayali… Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak tasarımında altın oranı anlatıyor.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak tasarımında altın oranı anlatıyor.

“Afrodit’in dudakları, dudak estetiği tasarımında hem şekil hem de altın oran olarak en ideal örneklerin başında gelir. Dudak dolgusu tasarımında kriterler dudağın şekli, hacmi ve canlı görünmesidir. Dudakların kıvrımı, boyutu, konturu ve rengi yüz genel hatlarıyla orantılı olmalıdır. Afrodit tipi dudak dolgusunda altın oran hesaplamalarına uygun olarak genel yüz hatlarıyla dudakların uyumu sağlanır. Dudak dolgunluğunda üst dudak 3 / 1 oranında, alt dudak ise 3 / 2’i oranında dolgunlaştırılır. Philtrum sırtı ile cupid yayı denilen bölgenin daha belirgin hale gelmesi için kontur işlemi uygulanır. Dudak gövdesi ağız kenarlarına doğru simetrik bir kalınlıkta ilerleyerek orantılı bir şekilde incelir. Ayrıca dudağın gergin ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması sağlanır.”Afrodit Tipi Dudak DolgusuMutlu, canlı ve çekici bir görünüm kazandırır

Haberin Devamı

“İnce ve düz dudaklar kişinin sinirli, yorgun, mutsuz ve olduğundan yaşlı görünmesine yol açabilir. Dudak yaşla birlikte yaşlanır. Zamanla hacmini ve şeklini kaybeder. Ayrıca doğal dudak yapısı ince olanlar için de uygundur. Tüm bunların dışında daha hacimli, daha şekilli ve daha cazibeli dudaklara sahip olmak isteyenlerin de dudak dolgusu öncellikli tercihleri arasındadır.”

Dudak dolgusu 15 dakikada tamamlanır

“Dudak dolgusu cildin doğal yapısında da bulunan hyaluronik asit dolgusu enjekte edilerek uygulanır. Ortalama 15 dakika süren bu enjeksiyon işleminde herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez. Dudak birkaç dakika içinde yeni şeklini alır. Uygulamanın hemen ardından hasta gündelik ya da iş hayatına devam edebilir. Geçici bir uygulama olduğu için kişiye göre 1 ya da 1,5 yıl içinde tekrarlanması gerekir. Bu sayede bir sonraki uygulamada şeklinde ve boyutunda düzenlemeler yapılabilir.”

Afrodit Tipi Dudak Dolgusu
3D tasarım cihazı ile Afrodit tipi dudak tasarımı

Haberin Devamı

“Afrodit tipi dudak dolgusu estetiğinde dudağın yeni şekli planlanırken kişinin yüz şekli, diş yapısı, gülümsemesi ve yüzün genel oranları dikkate alınır. Günümüzde 3D simülasyon cihazları ile kişi nasıl bir dudağa sahip olacağını operasyondan önce görebilir. Bunun için hastanın resimleri çekilerek üç boyutlu görüntüsü hazırlanır. Hasta cerrah ile birlikte dudağının şekline karar verebilir, uygulama sonrasında nasıl bir görünüme sahip olacağını öğrenebilir.”
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Dudak dolgusu alanında uzman bir cerrah ve klinik ortamda yapılması gerekir. Doğru yapılan dudak dolgusu estetiği kişiye daha genç, mutlu, neşeli, enerjik bir görünüm kazandırır.”

Haberin Devamı

Kaynak: Op.Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Yazarın Tüm Yazıları