Çağdaş Kışlaoğlu
Çağdaş Kışlaoğlu
Çağdaş KışlaoğluYazarın Tüm Yazıları

Mesleğinize Uygun Gülüş Tasarımıyla Etkileyici Bir Görünüme Kavuşun!

Günümüzde yapılan gülüş tasarımı uygulamalarında, meslekler de kişilerin ihtiyaçlarına paralel olarak belirleyici oluyor. Mesleğe uygun gülüş tasarımında kişiler; otoriter, çekici, entelektüel, ikna edici olmak üzere, çok sayıda seçenekten birine sahip olabiliyor...

Haberin Devamı

Yönetici pozisyonundaki kişilerin gülüş tasarımında köpek dişlerinde daha sivri formların tercih edilmesi, daha otoriter bir görünüme imkan verirken; ikna kabiliyeti gerektiren hizmet sektörü çalışanlarının yuvarlak hatlı dişler tercih etmeleri kişilere büyük avantajlar sağlıyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Otoriter gülüş tasarımında, sivri formlu diş tercih ediliyor

Gülüş tasarımında otoriter gülüş, yöneticilik gerektiren meslek gruplarında tercih ediliyor. Bu gülüş tarzında, köpek dişlerinin sivri şekillendirilmesinin uygun olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, böylelikle kişilerin otoriter görünümlerini güçlendirebileceğini dile getiriyor. Otoriter gülüş çoğunlukla; yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, akademisyen, hakim gibi meslek gruplarında rağbet görüyor.

Haberin Devamı

Çekici gülüş, avantaj sağlıyor

Çekici gülüş tasarımında, ön dişlerin diğer dişlere oranla gözle görülür oranda uzun olduğunu söyleyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle aktarıyor: “Ön dişlerin diğerlerine oranla biraz daha uzun görünmesi, kişiye daha çekici bir görünüm kazandırmakta, bu durum kişiler için avantaj yaratmaktadır. Manken, dansçı, şarkıcı, yönetmen ve oyuncu gibi meslek gruplarına mensup kişiler, tercihlerini çekici gülüşten yana kullanarak, gülüşlerini başarıyla sergileyebilirler.”

Mesleğinize Uygun Gülüş Tasarımıyla Etkileyici Bir Görünüme KavuşunEntelektüel gülüş ile dişler, yatay düzlemde konumlandırılıyor

Entelektüel gülüş tasarımı; gazeteci, yazar, şair, tarihçi gibi meslek gruplarında kariyer yapan kişilere uygun olmasıyla dikkat çekiyor. Bu tip gülüş estetiğinde dişlerin yatay ve sıralı biçimde dizilmesi sağlanıyor, böylece uygulamayı yaptıran kişilerin daha ciddi ve olgun bir yüz ifadesi kazanmaları mümkün oluyor.
İkna edici gülüş tasarımı, oval hatlarıyla öne çıkıyor
Psikolog, avukat, satış sorumlusu, müşteri temsilcisi gibi ikna kabiliyeti aranan meslek dallarında avantaj sağlayan ikna edici gülüş tasarımı, dişlere kazandırılan oval hatlarıyla fark yaratıyor. Otoriter gülüşün aksine bu gülüş tasarımında, kişilerin otoriter ve iddialı görünmesi değil, daha mütevazı ve sempatik bir görünüme kavuşmaları sağlanıyor.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı nasıl yapılıyor?

Gülüş tasarımında, öncelikle diş hekimi tarafından kişinin yüzü ve dişlerinin çeşitli açılardan dijital fotoğrafları çekiliyor. Daha sonra bu fotoğraflar, bilgisayar destekli bir programın desteği alınarak, kişiye çeşitli alternatifler sunuyor. Gülüş tasarımında, dişlere plastik bir dolgu maddesi uygulanarak dişlerin yeniden yapılandırıldığını ifade eden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bu geri çıkarılabilir madde ile bir ya da iki gün geçirerek; aile, arkadaş gibi yakınların fikirlerinin alınarak, kişinin son kararı verebileceğini de sözlerine ekliyor.
Kışlaoğlu, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaşmayı sürdürüyor: “Geçici kaplamalar sayesinde, harika bir sonuç için emin adımlarla ilerlemek mümkündür. Kaplamalar hazırlanırken, geçici olarak gerçek dişlere yakın bir biçimde renklendirilmiş ve normal fonksiyonlarını yerine getirebilecek şekilde üretilen kaplamalar dişlerin üstüne takılacaktır. Çünkü bu, yeni dişlerin son halini almadan önce bir çeşit final provası olacaktır. Böylece diş hekimi, kişinin ağız yapısına uygun ve rahat hissedeceği dişlere sahip olmasını sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu
Diş Hekimi ve Protez Uzmanı


Yazarın Tüm Yazıları