Yaz Biterken Bozcaada

Yazın bu son günlerinde tatil planı yapanların tercihlerinden Bozcaada, her daim esen rüzgarı ve serin denizi ile sıcakla arası iyi olmayan ve bunalmadan tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Yazın ortasında dahi cayır cayır yanmadan sakin, huzurlu, keyifli, dinlenme odaklı tatilcilerin buluşma noktası.

Haberin Devamı

6-7-8 Eylül tarihlerinde başlayacak olan Bağ Bozumu Festivali için hazırlanan ada halkı, yoğun geçen yaz sezonunun son günlerinde büyük bir kalabalığı karşılamaya hazırlanıyor. Bağ Bozumu için adaya gelmek isteyenlerin çoktan rezervasyonlarını yaptırdığı bu etkinliğe katılmak için hala şansınızı deneyebilirsiniz.

Dolu dolu üç ay yaz sezonu olan adaya Çanakkale Geyikli Feribot İskelesi’nden sıkça yapılan seferlerle ulaşım sağlanıyor. Adanın hemen merkezine yaklaşan feribottan iner inmez Bozcaada Kalesinin etrafında yer alan birçok restoran ve cafe sizleri şirin atmosferleri ile karşılıyor.

Gelirken yanınıza alınacaklar listesine, akşamları üşümemek için kalın bir hırka, gün batımını istediğiniz yerden izlemek için portatif sandalye, yine gün batımını izlerken müziğinizi keyifle dinlemek için hoparlör ve yürüyüş ayakkabılarınızı eklemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Hepinizin bildiği gibi üzüm bağlarıyla uzun zamandır adından sıkça söz ettiren ve her yıl daha iyiye giden şarap üretimi ve gündemden düşmeyen markaları ile karşımıza çıkan Bozcaada şarap konusunda yurt dışında da tanınmaya başlandı. Adaya gelmişken bu farklı lezzetlerin tadına bakmak isterseniz Corvus, Çamlıbağ, Talay ve Amadeus şarap üretim noktalarına uğrayabilir şarap konusunda değişik bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kalacak yer konusunda sayısız tecrübelerimin sonucunda otel arayışında olanlar için evcil hayvan kabul eden Aral Tatil Çiftliği ve Kaikias’ı görmeden karar vermemenizi tavsiye ederim. Pansiyonda kalmak gibi bir tercihiniz varsa Bozcaada Pansiyon ve Melek Pansiyonun yanında yine hayvan sever Ada Nil Konukevi’ni tercih edebilirsiniz.

Yaz Biterken Bozcaada

Tertemiz denizi ile tatilcilere kucak açan adanın hemen hemen her yerinden denize girmeniz mümkün olduğu gibi, en popüler plajı Ayazma Halk Plajı’nın yanı sıra Akvaryum, Habbele, Tuzburnu ve Sulubahçe’yi görmeden geçmeyin derim.

Balık yemek için Asma 6, Yakamoz, Ali Baba taze mezeleri, lezzetli salataları ve iyi servisleri ile keyifli tercihler arasında yer alırken, günlük balıklar konusunda bilgi almadan siparişinizi vermeyin. Çünkü genellikle taze çiftlik balığı bulunan balık restoranlarında mevsime ve güne göre değişik balık türlerine de rastlamak mümkün.

Haberin Devamı

Yılların pastanesi Çiçek Pastanesi her zamanki gibi muhteşem tatlıları ile akşamüzeri bir kahve arası için güzel bir tercih olmakla birlikte Velidede Pastane/Fırın leziz tatlı ve pastalarının yanı sıra ev yapımı reçelleri ve koruk suyu ile en çok tercih edilen dükkanların başında geliyor.

Keyifli bir kafede kitap eşliğinde kahve keyfi yapmak isteyenler Eski Kahve ve Orta Cafe’de kahve molası verebilirler.

Özellikle et yemek için restoran arayışında olanlar Maya, Aral Çiftlik Restoran ve İtalyan yemeklerinin yanı sıra iyi et yemekleri ile de bilinen Kasaba Bozcaada’ya uğramadan dönmesinler. Ev yemeği denince ilk akla gelen mekan ise Adada Lokanta. Akşam yemeği sonrasında bir şeyler içmek isteyenlerin buluşma noktalarından Polente, Bakkal ve Sapa açık havada eğlencenin ada adreslerinden.

Haberin Devamı

Yıllardır adanın en bilinen ve en farklı dükkanı Dantela girdiğiniz anda başınızı döndürebilir. Hem hediyelik eşya ve el işi ürünleri, hem el sanatları ve giyim bulabileceğiniz bu dükkana uğramadan ayrılmayın. El sanatlarına meraklıysanız, Reyhan Seramik ve Toprak Rüzgar Seramik size hiçbir yerde rastlayamayacağınız farklı seramik ürünleri bulma fırsatı veriyor.

Son olarak Polente Feneri’nde gün batımını izlemeyi ve Bozcaada Müzesi - Yerel Tarih Araştırma Merkezi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları