Tatilin Rotası Değişiyor

Beklentilerin değişmesi ve yenilik arayışı ile son yılların tatil lokasyonları da her şey gibi son sürat değişiyor. Bilinen, alışılan ve her yıl birbirinin tekrarı olan tatiller hala tercih edilirken, bir çok kişi de farklı yerler, farklı deneyimler ve farklı olan her şeyin peşinden hızla koşmaya devam ediyor. E durum böyle olunca da bildiğimiz yerlerin dışında ne çok tatil beldesi olduğunu hepimiz öğrenmeye başladık.

Haberin Devamı

Bilindiğin dışına çıkmak ve farklı bir deneyimle tatil yapmak isteyenlerin yeni adreslerinden bir kaçına göz atalım.

Edirne – Erikli

Genellikle Marmara Bölgesin’de ikamet edenlerin yazlıklarının olduğu Erikli, İstanbul’a olan yakınlığının yanı sıra akvaryum gibi denizi ile son yılların yeni keşfedilen tatil beldelerinden. Henüz kalabalıklaşmamışken kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelen Erikli sessizliği ve huzur veren enerjisiyle tatilin en keyifli ve huzurlu halini ziyaretçilerine sunuyor.

Gümüşhane – Zigana Köyü

Karadeniz’in en güzel yaylarından birinde bulunan ve Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı yemyeşil Zigana Köyü, emekli yerli halkı ve sakinliği ile yeşile doymanın en mümkün olduğu tatil beldelerinden.

Yalova – Erikli Yaylası

Haberin Devamı

Doğa severleri keşfe çağıran Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesinin Teşvikiye Köyü’ne bağlı. Fotoğraf tutkunlarının, kamp severlerin ve tırmanma hobisi olanların en uğrak yerlerinden olan bu güzel bölgede bir çok kamp alanı ve keşfedilmeyi bekleyen şelaleler mevcut.

Mersin – Narlıkuyu

Mersin’e yetmiş, Silifke’ye yirmi kilometre uzaklıkta bulunan bu şahane koy, serin suyu, balık lokantaları ve en önemlisi de tarihi ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Antik Çağ ve Bizans Dönemi’nde Cennet/Cehennem’e tapınma yeri olan Narlıkuyu Koyu’ndaki mozaik müzesini mutlaka ziyaret edilmeli.

Kastamonu – Valla Kanyonu

Dünya’nın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı. Küre Dağları Milli Parkı içinde bulunan Valla Kanyonu’nu ziyaret edebilmek için belediyeden izin almak gerekiyor. Tehlikeli bir parkur olduğundan rehbersiz geçişe izin verilmeyen bu muhteşem kanyon, mutlaka görülmesi gereken bir şaheser.

Alışılanın dışında deneyimler ve yeni tatil deneyiminiz için yeniliklere açık olun ve keşfe başlayın. Ülkemizdeki eşsiz güzellikteki yerleri keşfetmeye devam.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları