Masal Gibi Hayatlar

Hepimiz masallardaki gibi bir hayatımız olsun isteriz. Masallar her zaman mükemmel, büyüleyici ve sihirlidir. Gerçek hayatın içinde bizlere her zaman umut, ilham ve heyecan verirler.

Haberin Devamı

İçlerinde bazı negatiflikler, sorunlar ya da sıkıntılar barındırsalar da beynimizi ele geçirip, başka diyarlara götürüp, eğlendirip, heyecanlandırıp, bir yaz akşamında güneş batarken mis kokulu çiçeklerin arasından havada süzülerek yere düşen minik, değerli ve masum bir tüye bakar gibi bir ifadeyi yüzümüze sabitleyip muhteşem bir sonla biterler. En son ne zaman masal okudunuz veya dinlediniz bilmiyorum ama yaş grubu ne olursa olsun herkesin sıkça masal dinlemesi ya da okuması gerektiğini düşünüyorum. Hatta küçüklere anlattığımız gibi birbirimize de yatmadan önce masallar anlatsak ne şahane hayatlarımız olur kim bilir.

Çünkü masallar bize hayal kurdurur ve hayal kurmak hayatı inşa etmek demek. İnanmak demek. Olasılık demek. Umut demek. Gelecek demek. Bugün yaşadıklarımız aslında inandıklarımız, inanmadıklarımız, korku ve endişelerimiz, mutlu anılarımız ve bilinçli ve bilinçsiz tüm düşündüklerimizin ve beklentilerimizin somut sonucu. Yani bilerek ya da bilmeyerek düşlediklerimiz. Bu hayatları kendimizin istediğini ve bu hale gelmesinin sadece bizlere bağlı olduğunu anlamak ve seçimlerimizin sorumluluğunu almak eminim birçok kişinin kabullenmeyeceği bir nokta olsa da herkesin bir gün anlayacağı tek gerçeklik. Dolayısı ile kendi seçtiğimiz hayatlarımızı hayallerimizle şekillendirdiğimizi anladığımız an yine aynı şekilde geleceği de hayallerimizle değiştirebilme gücüne sahip olduğumuzu anlamış olacağız.

Haberin Devamı

Masalları hatırlayın. Nasıl da masalların büyüsüne kapıldığınızı anımsayın. Hem kendinize hem de başkalarına masal kitapları alın. Öyle durduk yere sevdiklerinize bir masal kitabı hediye etmeyi alışkanlık haline getirin. Birbirinize kendi yazdığınız masalları anlatmaya başlayın. Hem de hemen. Hayal edin, gözünüzün önüne getirin ve sonra da kalemi kağıdı elinize alıp kendi masallarınızı yazmaya başlayın. Hayatın büyüsüne, evrenin ışıltısına, olmakta olanın büyüsüne kapılıp hayallerinizi yaşamaya başlayın. Anne babalarınızın düşlerini yaşamaya son verip kendi düşlerinizi yaşamaya başladığınızda hayatınızın nasıl da değiştiğine tanık olmaya hazır olun.

Haberin Devamı

Çocuklarınıza hayal kurmayı öğretin. İnandıkları her şeyin mümkün olduğunu söyleyin. Onların kurduğu masalları dikkatle dinleyin ve hikayelerine ortak olun. Geleceği onlarla düzeltebilirsiniz. Sizin kurduğunuz hayalleri ya da sizin anlattığınız masalları gelecekleri yapmalarına mani olun ve kendi masallarını yazmayı öğretin. Hem bugünü hem de geleceği kurtarın.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları