Berbat Bir Hayatım Var

Hepiniz mutlaka yaşadığı şehirden devamlı şikayet eden ve günlük hayatın getirdiği hareketlilikten yakınan insanlarla iç içesiniz ya da hatta onlardan birisiniz.

Haberin Devamı

İnsanların çok büyük bir bölümü şikayet etmeyi yaşam şekli haline getirdikleri gibi bilinç dışlarında yaşamın bundan ibaret olduğuna inanırlar. Hatta ve hatta bunun bir tercih olduğunu, böyle yaşamayı sevdiklerini ve yaşam şekli olarak kendilerinin seçtiklerini bile bilmeden yaşarlar. Bunlar aslında bizlere öğretilmiş ancak gerçek olmayan davranış şekilleridir. Farkındalık seviyeniz yükseldikçe aslında ne kadar ufak ve saçma şeylerle hayatınızı inatla negatifte tutmaya çalıştığınızı fark edebilirsiniz.

Yaşadığınız şehir ve o şehirde yaşayan topluluk kendi içinizde yaşadıklarınızdan bağımsız kendi halinde hareket eden bir bütündür. Sizin başınıza gelenlerden bu bütün sorumlu değildir. Dolayısı ile bundan şikayet etmek kendi hayatınızı devamlı olumsuzlukta ve mutsuzlukta tutmaktan başka bir şey olmadığı gibi anlamsızdır da. Aslında hayatta her istediğinizi yapabilirsiniz. Evet doğru duydunuz her istediğinizi dedim. Tercihlerinizi istediğiniz yönde yapma özgürlüğünüz her konuda var. Sadece böyle bir güce sahip olduğunuzu ya fark edemiyorsunuz ya da bu gücünüzün varlığını unuttunuz. Yaşadığınız şehri, görüştüğünüz insanları, oturmak istediğiniz evi ve hatta iş yerinizi kendiniz tercih ettiğiniz halde sanki başınıza sizden habersiz gelmiş olaylar ya da durumlar gibi algıladığınız için böyle bir çıkmazdasınız.

Haberin Devamı

Durmadan hayatınızdan, trafikten, insanlardan, hayvanlardan, komşulardan, çalışma arkadaşlarınızdan, evinizden, çocuklarınızdan, şikayet etmek bu güne kadar bir işe yaradı mı? Herhangi bir sorununuza çözüm oldu mu? Ben söyleyeyim maalesef olmadı. E o zaman bu gereksiz davranışlarınıza bir son verin ve yeni tercihler yaparak hayatınızı değiştirin. Madem bu denli mutsuz ve kötü şartlarda yaşadığınıza inanıyorsunuz, söylenmeyi bırakın ve öncelikle bu şartları kendi tercihlerinizin oluşturduğunu fark edip değiştirmek için harekete geçin. Yeni planlar yapın. Öğretilmiş gerçeklerden uzaklaşın ve kendi gerçeklerinizi belirleyin. Yani kendi serüveninizi kendiniz yazın. Bir şeyi içten ve kesin değiştirmeye karar verdiğinizde onun gerçekleşmesi için her şeyin kendiliğinden şekillendiğini ve şartların değiştiğini göreceksiniz. Değişimin mümkün olduğuna inanın. Kendinize inanın.

Bükre İkizer

Haberin Devamı

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları