Topuklu Ayakkabıları Bir de Böyle Giyin!

Baştan söyleyeyim, topuklu ayakkabı içine kısa çorap giymeye karşı değilim. Zamanında ölümcül bir moda hatası olarak görülen bu hareket, kabul etmeli ki son dönemlerde moda dünyasına kendisini öyle bir kabul ettirdi ki, daha da bizi bırakmaya niyeti yok.

Haberin Devamı

Dolayısıyla ben de "topuklu ayakkabı ile kısa çorap giyilmez" kuralını, yıkılması gereken moda kurallarından biri olarak düşünüyorum. Ancak gel gelelim, benim için editöryallerde defilelerde kabul edilebilir olan bu trendi, hala bir kere dahi kendimde uygulayabilmiş değilim. Hazır geçiş mevsimi de yaklaşıyor, kısa çorap mevsimi açılıyorken, bu trendin incelikleri nelermiş birlikte göz atalım istedim.

corap_ve_topuklu_ayakkabi

Alışveriş Cini

Bu trendi uygularken dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri renk mevzusu. Zaten topuklu ayakkabı içine kısa çorap giyerek yeterince elimizi taşın altına koymuşuz, siyah, gri, vizon gibi olabildiğince nötr tonlar tercih etmekte fayda var. Hatta en iyisi ve garantisi, bu renklerden birinden seçip hem ayakkabınızı hem de çorabınızı o renk giymek.

Haberin Devamı

corap_ve_topuklu_ayakkabi

Çorap boyu da önemli, çoraplarınız ayak bileğinden 5-7 cm kadar yukarıda olmalı. Daha yukarı çekerseniz, çevrenizdekileri babaannelerini hatırlatabilirsiniz. Ayrıca çorapların çok kalın olmamasına, mümkünse ince naylon bir çorap olabilir.

corap_ve_topuklu_ayakkabi

Sadece çorapla ayakkabıyı bulduktan sonra elbette ki iş bitmiyor, üzerine ne giyeceğiniz de çok önemli. Bacaklarınızın olduğundan kısa görünmesini istemiyorsanız, bu trendi etek, elbise veya şort her neyse mini olmalı, en azından diz üstü bitmeli.

Bunca kuraldan sonra rahatlatıcı bir haber gelsin. Ayakkabı rengini, çorabınızı tutturduktan sonra bu trendi istediğiniz ayakkabı modeliyle uygulayabilirsiniz. Açık burunlular, bootie'ler, dolgu topuklar, platformlar... Dilediğinizi seçin!

Haberin Devamı

corap_ve_topuklu_ayakkabi

Bir güzel haber daha. Topuklu ayakkabı içine çorap giymenin trendlerden başka bir de rahatlık yönü var ki, bence o da çok önemli. Topuklularınızı çorapla giydiğiniz için ayaklarınız gün boyu çok daha rahat edecek, ayakkabının vurması gibi problemleri direkt önleyecektir.

corap_ve_topuklu_ayakkabi

Yazarın Tüm Yazıları