GeriKadın Sağlığı Yaşlanmayı Geciktiren Chia Suyu Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaşlanmayı Geciktiren Chia Suyu Tarifi

Yaşlanmayı Geciktiren Chia Suyu Tarifi

"Chia tohumları, sağlığa ve güzelliğe olan faydalarıyla son dönemlerin en popüler gıdalarından biri haline geldi. Herhangi bir tarife eklemenin çok kolay olduğu chia tohumlarını en basit ve etkili haliyle nasıl tüketebileceğizi açıklıyoruz: Chia suyu!"

CHIA SUYU TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 bardak Hindistan cevizi suyu
  • 1 çay kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı:

Hindistan cevizi suyunu bir kaba koyun ve chia tohumlarınızı ekleyin. Chia tohumları şişmeye başlayana kadar iyice karıştırın. 10 dakika bekletin.Tat vermek için içine bal da ilave edebilirsiniz.

Sabahları chia suyu içmenin faydaları 

Kalsiyum kemik sağlığında esastır, kemik gücünün ve korunmasına yardımcı olur. Chia suyu da oldukça yüksek kalsiyum oranına sahip. Bu karışım ayrıca kemik sağlığı için başka bir temel besin olan bor içerir. Bor, kemiklerin ve kasların sağlıklı büyümesi için kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosforun metabolize edilmesine yardımcı olur.

Chia tohumları omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bakımından zengin bir kaynaktır. Chia tohumlarında bulunan omega 3 yağ asidi, bilişsel performansın artırılmasına, yüksek kolesterolün azaltılmasına ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur.

Sadece 2 yemek kaşığı chia tohumu, 10 gram lif içerir. Bu miktar, günlük önerilen lif alımının üçte biri kadardır.

Chia tohumu ve Hindistan cevizi suyu zengin bir antioksidan kaynağıdır. Vücudu yaşlanmadan, serbest radikallerden ve kanserden korumada yardımcı olabilir.

Chia'yı bu kadar benzersiz kılan özelliklerden biri, sudaki ağırlığının 10 katı kadarını emebilmesidir . Bu nedenle, chia suyu hidrasyonu uzatabilir ve elektrolitlerin besin emilimini artırabilir. Bu aynı zamanda sindirimi yavaşlatır ve şeker isteklerini azaltan daha uzun süre kendinizi daha dolgun hissetmenizi sağlar. 

MAHMURE ÖZEL

False