GeriKadın Sağlığı Yanlış Nefes Almak Mide Problemlerine Sebep Oluyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yanlış Nefes Almak Mide Problemlerine Sebep Oluyor!

Yanlış Nefes Almak Mide Problemlerine Sebep Oluyor!

"Doğru nefes almanın vücudumuza pek çok etkisi var. Bunlardan biri de mide. "Nefes ne kadar iyi olursa tüm organlar ve sistem o kadar iyi çalışıyor. Nefes, mide rahatsızlıkları ile de doğrudan ilişkili" diyen Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet, konuyla ilgili bilgiler verdi."

Mide rahatsızlıklarının birçoğunun dehşet ve aşırı korku kaynaklı oluyor. Sadece asitli gıdalar tükettiğinizde değil, korktuğunuzda, paniğe kapıldığınızda, yaşamın doğal akışı içinde endişeli olduğunuzda da mide aşırı asit salgılamaya başlıyor. Korku ve endişe anında nefesinizi tutmanız sonucunda ise nefes, limitleyici alışkanlıklar gelişiyor ve nefesin kapasitesi azalıyor. Kısacası, mide bulantısı, ülser, mide ekşimesi gibi problemler, nefes alışkanlıkları ile doğru orantılı gerçekleşiyor. Mide sorunu yaşayan kişilerde uyku du¨zeni bozuklukları, kabus görme, aşırı gergin ve panik halinde uyanma gibi durumlar da sıkça meydana geliyor.

Yanlış Nefes Almak Mide Problemlerine Sebep Oluyor

MİDE, YAŞAMI SİNDİREBİLMENİN SEMBOLÜ

Mide, besinleri taşıyan organ olarak, yeni fikirleri ve deneyimleri hazmedebilmeyi, yaşamda yeni bir adımı kolayca atabilmeyi ve ilerleyebilmeyi temsil eder. Bir bakıma yaşamı sindirebilmenin sembolu¨du¨r. Değişime karşı koyduğumuz zamanlarda midemiz bulanır. Hazır olmadığımızda yaşanan hamileliklerde daha fazla mide bulantısı olmasının sebebi budur. Alıştığımız yaşamdan yeni, bir başka deneyime geçiyoruzdur ne de olsa. Kendimizi, özu¨mu¨zu¨ unutup gerçekten uzaklaştığımızda ve kendimizi aşırı yorduğumuzda da midemiz bulanır. Yaşamımızın çok yoğun dönemlerinde, iş, seyahat, her seviyede tempomuz yu¨kseldiğinde de mide bulantısı olabilir. 

Yanlış Nefes Almak Mide Problemlerine Sebep Oluyor

TEMELİNDE DÜŞÜNCLER VAR

Hastalıkların oluşmasının kökeninde yatan şey; du¨şu¨nceler. Bu du¨şu¨nceleri nötr hale getirmek, gerçekten şifalanmak, ömu¨r boyu sağlıklı, bu¨tu¨n ve dinç kalmak istiyorsanız, zihin ve nefes alışkanlıklarınızla çalışmanız gerekiyor. Hastalıklara zihninizde, yaşam alışkanlıklarınızda ve nefesinizde yaptığınız yanlış seçimlerin fiziksel seviyeye yansıması olarak bakabilirseniz hepsini çözebilir, daha da önemlisi hastalıklardan korunabilirsiniz. 

False