GeriBeslenme Önerileri Vişneli tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli tart

Vişneli tart

"Misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabiliceğiniz özel tadlardan olan vişneli tartı denemenizi tavsiye ediyoruz."

Malzemeler

Hamuru için:
100 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dolgusu için
2 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Margarin ile şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru yağlanmış büyük tart kalıbına yerleştirin. üzerine yağlı kağıt serip nohut ile doldurun ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Vişne suyuna şeker, nişasta ve vanilya ekleyip orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Tart tabanına doldurup buzdolabında 2 saat soğutun. Servis yapın.
Vişneli tart artık hazır, afiyet olsun.

 

Kabaklı tart tarifi için tıklayınız!!

False