GeriBeslenme Önerileri Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

"Ünlü İtalyan şef Viviana Varese, Mahmure.com takipçilerine özel nefis bir pizza!"

Akdenizli olmak kültürel değerlerde olduğu kadar lezzet ve sofra anlayışında da farklı yorumları gözler önüne seriyor. Bu iklimin insanları lezzetli yemekleri ve kalabalık sofraları seviyor. İtalya da gastronomik açıdan şüphesiz bu coğrafyanın en önemli ülkelerinden biri. Klasik mutfağı modernleştirmeyi çok iyi bir şekilde başaran İtalya farklı bakışa sahip şefleri de yetiştiriyor.

Milano'da ortağı Sandra Ciciriello ile işlettiği 1 michelin yıldızlı Ristorante Alice'nin şefi Viviana Varese mahmure.com takipçilerine evde de uygulanabilir, basit ama farklı sunumu olan bir pizza reçetesi çıkardı. İşte talya'da bugünlerde adından oldukça fazla söz edilen ünlü İtalyan şefin ilginç pizza reçetesi...

Fesleğen sosu:
80 gr fesleğen yaprağı
100 gr sebze suyu
1 avuç çam fıstığı
60 gr haşlanmış patates
60 gr sızma zeytinyağı
1 tutam tuz

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

Hazırlanışı:
Fesleğen yapraklarını kaynar suda 10 saniye bekletip hemen buzlu suya alın.
Kalan malzemelerin tamamını ve iyice soğultulmuş fesleğen yapraklarını mikser yardımıyla iyice çırparak püre haline getirin.

Domates Bavyera
500 gr domates püresi
2 yemek kaşığı domates konsantresi veya salça
200 gr çırpılmış krema
4 yaprak jelatin
Tuz&karabiber

Hazırlanışı:
Domates püresini iyice çırpın ve 1 gün dinlendirin. Dinlenmiş domates püresinin suyunu süzün. Püre kısmını tuz ve karabiberle tatlandırın. Jelatinlerin kullanmadan önce mikrodalga fırında kısa bir süre çözülmesini sağlayın. Jelatini ve domates püresini krema ile karıştırarak çırpın. Karışımı plastik kurabiye kalıplarında dondurun.

Pizza hamuru
500 gr un
250 gr su
15 gr tuz
10 gr yaş maya
25 gr zeytinyağı

Hazırlanışı:
Suyun ve unun yarısını önceden suda çözdürdüğünüz maya ile yoğurun.
Daha sonra aynı malzemelerin kalan yarısını tuz ve yağı da ilave ederek hamur haline getirin.

Domates confit
4 adet cherry domatesin önce kabuklarını soyun, daha sonra tuz, pudra şekeri, az karabiber, kekik, limon kabuğu rendesi ve birkaç diş sarımsakla birlikte 80 derece ısıda 1 saat fırınlayın....

(1 porsiyon için)

Sunum
Hazırlamış olduğunuz pizza hamurundan kurabiye büyüklüğünde bir parçayı elinizle açarak yuvarlak şekil verin ve derin yağda kızartın. Kızardıktan sonra fazla yağı kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerine sırasıyla önceden kesip zırhladığınız mozarella peynirini ve 4 adet domates confit'i koyun. Dondurulmuş bavyera domatesi de en üste yerleştirin. Tabağı fesleğen sosu ile süsleyin.

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

Viviana Varese kimdir?
Aşçılığa 7 yaşında babasının Salerno'da işlettiği küçük bir balıkçıda başlayan Viviana Varese'nin adı bugünlerde İtalya basınında oldukça fazla geçiyor. İtalya'da son dönemlerde menüsü ve sunumları en çok merak edilen şeflerden biri olan Viviana Varese, yemek yapmayı tutku haline getirmiş, başarılı bir kadın şef. Kendisi Milano'da 1 michelin yıldızlı Ristorante Alice'nin hem şefi hem de iki ortağından biri. Dünya genelindeki en önemli yiyecek içecek organizasyonlarından biri olan Identita Golose'nin 'en iyi kadın şef' olarak ödüllendirdiği Viviana varese bugüne kadar birçok restoranda şeflik yapmış, özellikle pastacılık konusunda oldukça başarılı işlere imza atmış bir şef.

False