GeriSağlıklı Yaşam Tuz kilo aldırır mı? Fazla tuz tüketmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuz kilo aldırır mı? Fazla tuz tüketmek kilo yapar mı

Tuz kilo aldırır mı? Fazla tuz tüketmek kilo yapar mı

"Diyet yapan insanlar için birçok sorunun cevabı merak edilmektedir. Bu sorulardan biriside tuz kullanımı hakkındaki sorulardır. Kendimiz başta olmak üzere birçok insanın tuzu sevdiği bilinmektedir. Hatta çoğu insan daha yemekleri tatmadan bile tuz atmaktadırlar. Tuz kilo aldırır mı? Fazla tuz tüketmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Tuzun ne kadar tüketilmesi gerektiğini mutlaka bilmek gerekir. Bunu bilmeyen kişiler yanlış tüketim yaparak sağlıklarına zarar verebilirler. Bunun bilincinde hareket etmek için yazımızı dikkatle okumanız oldukça faydalı olacaktır.

Tuz Kilo Aldırır mı?

Tuz tüketimi yapan kişiler normal şartlarda kilo almazlar. Çünkü tuzun kalori değeri sıfırdır. Birçok kişi için diyet zamanında tuz kullanımı ile ilgili merak edilenler bulunmaktadır. Zaten tuz sofralarda sıkça bulunan ürünlerden birisi olarak bilinmektedir. Hatta bazı kişiler tuzsuz yiyecekleri hiç sevmezler. Bundan dolayı bolca tuz attıkları görülmektedir. Ancak bu yanlış bir davranıştır. Aşırı tuz tüketimi ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Fazla Tuz Tüketmek Kilo Yapar mı?

Tuz, kilo aldırmayan bir ürün olsa da burada dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. Tuzun aşırı tüketimi çeşitli problemler yaratmaktadır. Çünkü tuzun yağ oranı ile ilgisi olmasa da vücudun su tutması ile ilgisi vardır. Bu durum vücutta şişkinlik ortaya çıkarmaktadır. Yani tuzu fazla tükettiğiniz zaman şişkinlik hissi içerisinde olursunuz. Tabi buda kilo verme sürecine zarar verecek bir durumdur.

Tuzun diğer bir özelliği ise iştahı açmasıdır. İştahı açılan kişinin daha çok yemek yemesi muhtemeldir. Bunun sonucunda kilo verme durumu zora girecektir. Çünkü iştahı açılan bir kişinin gün boyu daha fazla yemek yemesi muhtemel olan bir durumdur. Bunu yaşamamak için tuzun aşırı tüketiminden uzak durmak en doğrusudur. Böylelikle sağlık açısından bir sıkıntı yaşamadan daha doğru bir kilo verme süreci yaşayabilirsiniz.

 

 

 

False