GeriBeslenme Önerileri Tas kebabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tas kebabı

Tas kebabı

"Şüphesiz birçoğumuzun “hayır” diyemeyeceği bir tercihtir et yemekleri… Nefis tas kebabı tarifi için hemen tıklayın!"

Malzemeler

2 kg süt danasından kuşbaşı
4 orta boy soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kasığı karabiber
1 tane kesme şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı veya
1 25 gr margarin
2 çorba kasığı mısır nişastası

Tas kebabı

Yapılışı

Etleri yıkayın. Çukur bir kaba alın, mısır nişastası ilave ederek üzerini örtecek kadar su koyun ve 1 saat bekletin. Daha sonra süzgece alın ve suyu iyice süzülünceye kadar süzgeçte tutun. Tencerenin içine tercihiniz yağı koyun. Küp küp doğradığınız soğanı orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Süzülen etleri, soğanlarla birlikte suyunu çekip rengi dönünceye kadar kavurun. Salçasını, tuzunu, karabiberini, şekerini ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Adana kebap tarifi için tıklayın!

False