GeriEtkinlik Rehberi Tarihin İzinde Pedalladılar…
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarihin İzinde Pedalladılar…

Tarihin İzinde Pedalladılar…

"Afyonkarahisar’ın kültürel mirasını tanıtmayı misyon edinen NG Afyon'un desteğiyle, bu yıl 7. kez düzenlenen ‘Frig Vadileri Bisiklet Turu’ yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Frig Vadileri’nin binlerce yıllık tarihinin keşfedildiği turda, amatör ve profesyonel bisikletçiler ter döktü."

Bisiklet severler üç gün boyunca 180 km'lik parkuru tamamlarken bir yandan da bölgenin binlerce yıllık tarih ve kültür mirasını keşfetme fırsatı yakaladı. Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, ekstrem sporların son yıllardaki yeni rotası Afyonkarahisar’da, Frigya’nın izlerini ve muhteşem kültürünün keşfedildiği bisiklet turu toplam üç gün sürdü.

Tarihin İzinde Pedalladılar…

Tur, Frig Vadileri’nin kalbi olan İhsaniye’den başladı ve 65km’lik ilk günün parkuru Ayazini köyünde son buldu. Bisiklet tutkunları turun ikinci gününde bölgenin Urumkuş ve Sarıcaova rotasına doğru hareket etti. Üçüncü gün yine İhsaniye’den başlayan bisikletliler, Arog filminin çekildiği Memeç Kayalıkları ve doğal güzelliğiyle bilinen Emre Gölü’nü ziyaret ettikten sonra başladıkları nokta olan İhsaniye’de turu sonlandırdılar.

Tarihin İzinde Pedalladılar…

Pedalla keşfetmeyi sevenler, tarihi kalıntıları ve antik eserleriyle 3000 yıllık geçmişe sahip olan Frig Vadileri’nde üç gece kamp kurarak tamamlamış oldu.

False