GeriSağlıklı Yaşam Tarhana çorbası kilo aldırır mı verdirir mi? Hamilelikte yoğurtlu tarhana çorbası kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarhana çorbası kilo aldırır mı verdirir mi? Hamilelikte yoğurtlu tarhana çorbası kilo yapar mı

Tarhana çorbası kilo aldırır mı verdirir mi? Hamilelikte yoğurtlu tarhana çorbası kilo yapar mı

"Tarhana, ana maddesi yoğurt ve maya olan, besin değeri yüksek pek çok elementle hazırlanan bir granül çorbadır. Tarhana çorbası kilo aldırır mı verdirir mi? Hamilelikte yoğurtlu tarhana çorbası kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Tarihi çok eskilere dayanan tarhana çorbası, yaz aylarında, yoğurt, domates, biber türleri, soğan, maya ve baharatlarla hazırlanarak kış aylarında hazır yemek şeklinde düşünülmektedir.

 Tarhana çorbası kilo yapar mı?

 Tarhana çorbası, besin değeri çok yüksek, probiyotiklerden zengin bir çorbadır. Bir kase tarhana çorbasının bir dilim ekmek kadar kalorisi bulunmaktadır. Tarhana çorbası kilo aldırır mı sorusuna verilebilecek cevap, kontrollü tüketildiği sürece kilo aldırmaz olacaktır. Tarhana hazırlanışı sırasında fermantasyon olayı gerçekleşmektedir. Bu da besin değerini yükseltir ve probiyotik bakteriler sayesinde bağırsak sağlığı korunmaktadır.

 Yapım aşamasında tam buğday unu kullanılması karbonhidrat değerini artıracak, domateste bulunan lykopen ise biyolojik yararlarını artıracaktır. Hazırlanan tarhana tozunun su ilavesiyle kısa sürede çorbaya dönüşebilmesi çalışanlar için de büyük kolaylıktır. Her yaştan insanın rahatlıkla içebileceği tarhana çorbası nefaseti düşük kalorisiyle diyetisyenlerin de önerileri arasındadır. Gribal enfeksiyonlara karşı yüksek koruma sağlayan tarhana çorbası, bağırsak bakterilerini güçlendirerek kabızlık sorununu da önlemektedir.

 Tarhana Çorbası Kilo Verdirir mi?

 Tarhana çorbası, güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Diyetisyenler tarafından önerilmektedir. Ancak tarhana çorbası diye sırasında tüketilecek ise hem porsiyon ölçüsü, yağ kontrolü yapılarak diyet desteği olarak kullanılabilmektedir. Yapım aşamasında beyaz un yerine esmer un kullanılması da kilo verdirme etkisini artıracağı bilinmektedir. Bir 200gr ölçüsünde bir kase tarhana çorbası sadece 108 kaloridir.

 Diyet yaparken tarhana çorbası içerek bağırsak düzeni sağlanarak ve sporla da destekleyerek hızla kilo verilebilmektedir. Güçlü bir antioksidan olan tarhana çorbası, önceden hazırlanıp kurutularak sonbahar kış aylarında kullanılmaktadır. Tarhana çorbası her yaştan insan için büyük yararları bulunan nefis bir çorbadır. Diyetisyenler tarafından da kilo kontrolü sırasında güvenle önerilmektedir.

 Hamilelikte Yoğurtlu Tarhana Çorbası Kilo Yapar mı?

 Tarhana çorbasının tartışması çok yararı bulunmaktadır. Hamileler için de tarhana çorbası çok faydalıdır. Mineral ve vitamin zengini bir besin olarak tarhana çorbası hazmı kolaylaştırarak olası kabızlığın da önüne geçmektedir. Dolayısıyla hamilelikte yoğurtlu tarhana çorbası kontrollü alındığı sürece kilo yapmamaktadır. Ayrıca gribal enfeksiyonlara karşı da vücudu korumaktadır. Kişi sayısına göre ölçülerek pişirilmektedir. Genellikle 2 çorba kaşığı tarhana tozuna 2 bardak su eklenerek karıştırarak pişirilmektedir. Tarhana çorbasının tek önemli noktası, pişirirken devamlı karıştırarak topaklanmasına izin vermemektir.

False