GeriCinsellik Tacizin sınırı yok!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tacizin sınırı yok!

"İmalı sözlere ya da bakışlara maruz kalan güzel bir kadın. Alışılmış bir hikaye. Peki ya bu olay bir erkeğin başına gelirse?"

İş yerinde kadınların imalı sözlerinin ve bakışlarının merkezi olan bir erkeğin bir taciz kurbanı olup olmayacağı tar­tışma götürse de, bu durumdan şikayetçi erkeklerin varlığı da tartışılmaz. Yapılan bir araştırmada ortaya çıkan sonuçlar bir hayli şaşırtıcı.

Araştırmaya katılan okurların yüzde 49'u, kadınların iş yerlerinde kışkırtıcı ve ilgi çekici giyinmesini bir tür cinsel taciz olarak algılıyor. Ve bundan şikayetçi.

Yüzde 24'ü, kadınların cinsel çekiciliklerini işlerinde ilerlemek için kullandıklarını belirtiyor ve bunu cinsel tacizin en kötü hali olarak yorumluyor.

Yüzde 33'ü, kadınların cinsel tacizde bulunduklarının kabul edilmesi gerektiği görüşünde ve erkeklerin hiçbir zaman cinsel taciz kurbanı olarak görülmediklerinden yakınıyor.

Yüzde 57'si, işte istemediği kadınların cinsel teklifleriyle karşılaştıklarını ve rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.

Yüzde 33'ü, çevresinde bir yığın seksi giysiler içindeki kadının 20 dakikalarını cinsel fantezilerle geçirmelerine neden olduğunu ve sadece bunun bile istemeden de olsa bir insel taciz olduğunu belirtiyor.

Yüzde 8'i, iş zamanlarında meslektaşları hakkında fanteziler kurduğunu kabul ediyor.

Yüzde 26'sl işyerinde seks yaptığını itiraf ediyor.

Yüzde 43'ü, kadınlara çekici görüneceğinden emin olmak adına sabahları görüntüsünü kontrol etmek için zaman geçirdiğini belirtiyor.

Yüzde 58'i, ki bir kadın sekreter olduğunda patronunun olduğundan daha gergin olduğunu söylüyor.

Erkekler de tacize uğrar

Kadınların seksi kıyafetler giymeleri ve erkek iş arkadaşlarına imalı sözlerde bulunmalarını birçok erkek cinsel taciz olarak algılamıyor. Hatta bu tür hareketlerden şikayetçi olmadıklarını itiraf ediyorlar. Erkeklerle kıyaslandığında kadınların cinsel içerikli imalarda bulunmaları çok daha az rastlanır bir olay. Bu yüzden, çoğu zaman erkeklerin gururunu okşayan bu hareketler cinsel taciz ile beğenme ve bunu açıkça belli etme arasındaki o ince çizgide asılıp kalmış durumda. Kadınlar cinsel tacizi bir aşağılanma unsuru ola­rak görürken, erkekler, kadınlar tarafından maruz kalacakları bir cinsel tacizi bir fantezi olarak bile görebiliyorlar.

"Taciz" her zaman avlayan ve dişinin peşinde koşan taraf olduğu için her zaman beğenen durumunda olmaları kaçınılmaz. Doğa kanunları gereği erkekler koşar, dişi ise içlerinden birini seçer. Erkek her zaman hazırdır, dolayısıyla seçme hakkı genellikle kadına aittir. Erkek ve kadın hormonlarının farklılığının ortaya çıkardığı bu durum sonucu erkekler, bir kadın tarafından cinsel tacize uğrasa bile bu olaya kadınlar kadar tepki göstermeyebiliyorlar.

False