GeriSağlıklı Yaşam Sütlaç kilo aldırır mı? Fırında bir kase sütlaç yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlaç kilo aldırır mı? Fırında bir kase sütlaç yemek kilo yapar mı

Sütlaç kilo aldırır mı? Fırında bir kase sütlaç yemek kilo yapar mı

"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı olması sebebiyle ön plana çıkmaktadır. Fakat kilo problemi yaşayan kişiler diyet listelerinde sütlacın olup olamayacağı hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki, sütlaç kilo aldırır mı? Fırında bir kase sütlaç yemek kilo yapar mı? Sizlere sütlaç ve kalorisi hakkında merak edilenleri detayları ile derledik."

Sütlaç hem sütlü hem de tatlı olması sebebiyle severek tüketilen tatlı çeşitlerinden birisidir. Özellikle bazı kişilerin en sevdiği ve çok sık tükettiği tatlı olması sebebiyle kilo yapıp yapmadığı sıklıkla merak edilmektedir.

 Sütlaç Kilo Aldırır mı?

 Günümüzde diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişiler pek çok besin türü hakkında araştırma yapmaktadır. Bunlardan birisi de sevilerek tüketilen tatlı çeşidi olan sütlaçtır. Fakat içerisinde pirinç ve şekerin olması diğer tatlılara göre kalorisinin de daha yüksek olmasına sebep olmaktadır. Bunun sebebi pirinç ve şekerin kalorisinin yüksek olmasıdır.

 Sütlaç tatlı çeşitleri arasında hafif bit tatlı olması ile ön plana çıkmaktadır. Fakat kullanılan malzemelere bakıldığı zaman kalorisi yüksek olan besinlerin içerisinde yer aldığı görülmektedir. Kilo vermek isteyen kişiler ise sütlacı belirli bir miktarda yemesi önerilmektedir. Normal şartlarda sütlaç çok fazla yenmediği taktirde kilo alınmasına neden olmamaktadır. Fakat bu tatlı her gün yenir ise kilo alınmasına neden olur.

 Diyet programlarına pek çok diyetisyen tatlıyı haftada bir kez olarak vermektedir. Bu durum sütlaç için de geçerlidir. Haftada bir kez sütlaç yemek diyet programını bozmamaktadır. Fakat diyet yaparken sütlacı kişiler kendileri yapacak ise yağsız süt ve kepekli pirinç kullanılması tavsiye edilmektedir. Eğer beyaz pirinç ile yapılacak ise her kaseye yarım tatlı kaşığı pirinç düşecek şekilde hazırlanması gerekir. Ayrıca kullanılacak şeker miktarının da azalmasında yarar vardır.

 Fırında Bir Kase Sütlaç Yemek Kilo Yapar mı?

 Fırın sütlacı Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında bulunmaktadır. Bu sebeple pek çok kişi tarafından tüketilmektedir. 1 kase fırın sütlacı içerisinde 300 kalori bulunmaktadır. İçerisindeki bulunan pirinç ve şekerden dolayı kalorisi de yüksek bir tatlı olmaktadır.

 Fırında sütlaç az miktarda tüketildiği zaman kilo aldırmamaktadır. Haftada bir kase sütlaç bir kere yendiği zaman diyet listelerini bozmamaktadır. Fakat sütlaç yaparken şekerin miktarının az konulması gerekir. Bunun yanı sıra pirinç kalorisi yüksek besinlerden birisidir. Bu nedenle şekerle birlikte kepekli pirinç veya az miktarda beyaz pirinç konulması tavsiye edilmektedir.

False