GeriSağlıklı Yaşam Süt kilo aldırır mı? Ballı, pekmezli, proteinli, çikolatalı, laktozsuz, yarım ve tam yağlı süt kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt kilo aldırır mı? Ballı, pekmezli, proteinli, çikolatalı, laktozsuz, yarım ve tam yağlı süt kilo yapar mı

Süt kilo aldırır mı? Ballı, pekmezli, proteinli, çikolatalı, laktozsuz, yarım ve tam yağlı süt kilo yapar mı

"Süt içerisinde yer alan protein ve kalsiyum; vücutta bulunan yağların atılmasına yardımcı olarak kilo vermeye destek olur. Yapılan incelemelere göre uzmanlar; yağsız süt ve süt ürünlerinin tüketmeyi tavsiye etmektedir. Bununla beraber yağsız süt ve süt ürünleri, kilo kontrolüne destek olur. Peki, süt kilo aldırır mı? Ballı, pekmezli, proteinli, çikolatalı, laktozsuz, yarım ve tam yağlı süt kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Sütün içerisinde yer alan önemli bileşenler; kilo almaya da vermeye de yardımcı olmaktadır. Ancak süt çeşitlerine göre kilo aldırıp aldırmadığı belirtilmektedir. Bazı süt türleri kilo aldırırken, bazıları da kilo verdirmektedir.

 Süt Kilo Aldırır mı?

 Süt; protein ve kalsiyum kaynağı olmasıyla beraber kilo almayı sağlamaktadır. Bununla beraber kilo almak isteyen kişilerin dışında kas yapmayı isteyen vücut geliştiriciler adına uygun bir besindir. İçilen sütün içerisindeki yağ oranı çok önemlidir. Az yağlı sütler, kilo vermeye yardımcı olurken, yağ oranı yüksek olan sütler kilo aldırabilir.

 Ballı Süt Kilo Aldırır mı?

 Ballı süt; yaklaşık olarak 350 kaloriye sahiptir. Bu kalori oranı, günlük alınması gerekli olan kalori oranını karşılamaktadır. Bununla beraber kilo alımına sebep olmaktadır. İçerisinde bulunan şeker oranı dahi kilo almaya elverişlidir.

 Pekmezli Süt Kilo Aldırır mı?

 Pekmez; meyveler ile yapılan, çok zengin içerikli bir besin olup, insan vücuduna çok fazla yararı bulunan bir besindir. Pekmez genel olarak üzümden yapılmaktadır. Ancak başka çeşitleri de bulunur. Pekmezli süt; kilo aldırmaktadır. Bunun nedeni ise içeriğindeki şekerdir. Kalorisi çok yüksek olan pekmezli süt, fazla tüketildiği zaman kilo aldırabilir.

 Proteinli Süt Kilo Aldırır mı?

 Proteinli süt; içeriğinde bol oranda protein bulundurmasından ötürü kilo aldırmaz.

 Çikolatalı Süt Kilo Aldırır mı?

 Çikolatalı süt; içeriğinde yer alan bileşenlerden ötürü, çok fazla tüketildiği zaman kilo aldırabilmektedir. Çikolatalı sütlerin, içeriğine gör e fa

 Laktozsuz Süt Kilo Aldırır Mı?

 Laktozsuz süt; içeriğinde bulunan yağ sebebiyle aşırı şekilde tüketildiği zaman kilo alımını arttırabilmektedir. 1 su bardağı laktozsuz süt içerisinde 90 kalori bulunmaktadır. Bu yüzden laktozsuz süt tüketiminin orantılı olması önemlidir.

 Yarım Yağlı Süt Kilo Aldırır mı?

 Yarım yağlı süt; içermekte olduğu protein içeriği sayesinde tokluk hissi sağlamakta ve metabolizmanın hızlanmasına destek olur. Kalsiyum mineralinin sürekli alınmasının, göbek etrafındaki yağlanmanın düşmanı olduğu bilinmektedir. Gün içerisinde 2 bardak yarım yağlı süt tüketiminin kemik sağlığı adına gerekli olduğu ve aynı şekilde kilo vermeye destek olduğu belirtilmektedir.

 Tam Yağlı Süt Kilo Yapar mı?

 Tam yağlı süt; diğer sütlere nazaran daha fazla yağlı olmasından ötürü kilo almaya neden olabilir. Bununla beraber tam yağlı süt; her gün fazladan 200 kalori almaya katkı sağlar. Bu durum ise kilo almaya neden olacaktır. Tam yağlı süt; kilo almak isteyen kişiler için faydalı olabilir.

False