GeriBeslenme Önerileri Sushi Çeşitleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sushi Çeşitleri

"Japon mutfağının diğer ülkelere yayılmış tek ve en belirgin örneği sushinin çeşitleri oldukça fazla. Çorbalar, nigiri sushi, maki sushi, temaki, gun-kan sushi, sashimi, salatalar, tava ürünler ve bunların çeşitleri. Peki hangi sushi ne anlama geliyor. Listemize bakarak sushi siparişinizi daha kolay verebilirsiniz."

Çorbalar

* Miso Shiru
Soya ezmesi, tofu & taze soğan

* Wakame
Deniz Yosunu

* Udon Soup
Japon şehriyesi çorbası

* Tempura Udon
Karides & udon japon şehriyesi

Nigiri Sushi (Yosunsuz)

Bu tür sushi, bir dilim balığın (pişmiş veya çiğ) ve pirincin elle bastırılması ile yapılmakta. Aynı zamanda, balık yumurtası da, Nigiri Sushi olarak, "kayık" anlamına gelen, Gunkan stili adı altında sunuluyor. Nigiri sushi, genelde soya sosuna banılarak yenilmekte ve daima çift olarak servis edilmekte. Bunlardan bazıları.

* Sake
Somon

* Maguro
Ton balığı

* Suzuki
Levrek balığı

* Ebi
Karides

* İka
Kalamar

* Tako
Ahtapot

* Saba
Marine uskumru

* Unagi
Yılan balığı

* Smoked Salmon
Somon füme

* Tamago
Japon omleti

* San Syoku Nigiri
Salatalık, krem peynir & domates

Maki Sushi Rolls (Yosuna Sarılmış)

Maki sushi, ince şeritlerden oluşan balık ve sebzelerin pirinç ile rulo yapılarak, kurutulmuş ve kızartılmış yosuna sarılmasından oluşur. Tuna, somon ve karidesten oluşan, en çekimserlerin bile beğeneceği çeşitli kombinasyonlar vardır. Sushi, hayranı olanlar ise, ızgara yılan balığı, çiğ somon veya güneşte kurutulmuş kabak kökü tadlarını keşfetmek fırsatını bulabilirler.

* Tekka Maki
Ton balık

* Kappa Maki
Salatalık

* Oshinko
Beyaz turp

* Kampiyo
Kabak çiçeği

* Boston Roll
Somon, salatalık ve krem peynir

* Yaki Sake & Horensou
Izgara somon ve ıspanak

* Unagi Tamago
Kızarmış yılan balığı & Japon omleti

Gun – Kan Sushi

* Ikura
Somon yumurtası

* Tobiko
Turna Havyarı

* Tuna Salad
Tuna salatası

* Ebi Salad
Karides salatası

Sashimi Sushi

Sashimi sushi, taze, ham, soğutulmuş, dilimlenmiş ve çok özenle hazırlanır. Kokusuz, leziz ve hafiftir. Bu sushi türünün güzelliği sırrı, balık kokusunun ve tadının az olmasıdır.

* Maguro
Ton balığı

* Sake
Somon

* Suzuki
Levrek Balığı

* Shime-Saba
Uskumru

* Beef Tataki
Hafif kızartılmış biftek dilimleri

Salatalar

* Horensou Gomaae
Ispanak ve miso pestosu

* Japanese Salad
Organik marul, domates, tofu & wakarne

* Oshinko
Turb turşusu

Tava Ürünler

* Tempura
Marine edilip tavada kızartılmış jumbo karides sebzeler

* Kara Age
Sarımsak, zencefil ve soya sos ile marine edilip, tavada pişirilmiş tavuk

* Teriyaki
Seçiminiz olan tavada pişirilmiş piliç, somon veya biftek

* Kusi Age
Tavuki biftek, balık ve sebze dilimleri & tonkatu sos

* Ebi Fay
Kızarmış karides & tonkatu sos
Tatlılar

* Pisang Eoreng
Bal, kakao & kızarmış muz

* Ginger Cheesecake
Zencefil & Vişneli cheesecake

* Macha
Yeşil çay dondurması

False