GeriBeslenme Önerileri Sucuklu kaşarlı kolay börek!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sucuklu kaşarlı kolay börek!

Sucuklu kaşarlı kolay börek!

"Çok sevdiğiniz biri size aniden misafirliğe geleceğini mi söyledi, yoksa hazırda aparatif bir şeyleriniz yok mu? Sakın telaşa kapılmayın ve tarifi okuyun!"

Malzemeler:

2 adet yufka
200 gr kaşar peyniri
1/4 kangal sucuk
Sıvıyağ (kızartmak için)

Hazırlanışı:

Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip üst üste koyalım. Daha sonra 4 adet olan bu yarım yufkalarımızı eşit 3 parçaya bölelim. Elimizde toplam 12 adet üçgen yufkamız olacak. Bir kaseye biraz su alalım. Sucuğumuzu önce halka doğrayıp daha sonra her halkayı küçük parçalara bölelim. Kaşar peynirimizi de ince uzun parçalar halinde keselim. Yufkamızın sivri ucu yukarı bakacak şekilde tezgahımıza alalım. Bize bakan kısmına sucuklarımızdan ve kaşar peynirimizden koyalım. Sağ ve sol kenarından içe doğru katladıktan sonra kalınca saralım. Bu sarma şekli biraz paçanga böreğini andıracaktır. Uç kısmını kasede hazırladığımız suya batıralım. Ardından sarma işlemini tamamlayabiliriz. Ucunu ıslattığımız için pişerken yufkalar açılmayacaktır. Derin bir kızartma tenceresinde ya da fritözde nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.

Enfes kaşarlı pide tarifi için tıklayın!

False