GeriKişisel Bakım Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri!

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri!

"Sonbaharla birlikte cilt sorunları baş göstermeye başladı. Peki, panikleyen cildi nasıl yatıştıracağız? İşte size yardımcı olacak 5 öneri..."

Argan yağı

Cilt tarafından kolay emilebildiği için krem gibi kullanabileceğiniz argan yağı, yumuşatıcı etkisiyle 3 gün düzenli kullanımdan sonra, pürüzlü ve kuru cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiriyor.
Cildin doğal korunma bariyerini güçlendirmede önemli olan yağ asitlerince zengin bu yağ, çevresel faktörler ve stresten kaynaklanan, cildi yıpratan serbest radikallere karşı etkili ve doğal korunma sağlıyor.

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri

Hindistan cevizi yağı

Düşük kaliteli nemlendiriciler cildinize ekstra 'su' verir, nem değil. Su buharlaşınca cildiniz daha çok kurur. Yüksek kaliteli nemlendiricilerde de yağlı hissi veren petrol ürünleri vardır. Etkili olabilir, fakat yıllar içinde kimyasalların etkisi görülmeye başlanacaktır.

Peki Hindistan cevizi yağı? Cildinizi bir toprak olarak düşünün, Hindistan cevizi yağı yapısı gereği kuru bölgelere doğru hareket eder. Yüzeyi kaplar ve canlandırır.

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri

Besinler
Beslenme de deriyi korumak için dikkat edilmesi gereken bir faktör. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması da önemli.

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri

Uyku
Boşuna 'güzellik uykusu' denmiyor. Eğer cildiniz günün stresinden sonra kendine gelemezse, kırışıklıklara karşı cilt bakımınıza ne kadar harcadığınızın önemini yitirdiği amansız bir savaşa girdiniz demektir. Hasarı düzeltmek için altı ila sekiz saat arasında bir zamana ihtiyacınız var.

Sonbahar İçin Cilt Bakımı Önerileri

Peeling
Mevsim geçişlerinde ve soğuk havalarda cilt yüzeyi kuruyup pul pul dökülmeler meydana gelebilir. Cilt yüzeyini kaplayan ölü deriler; solgun bir görünüme sebep olur. Cildinizi yıpratmadan ölü derileri temizlemek için güzellik ürünleri satan mağazalardan alacağınız ipek keseleri kullanabilirsiniz.

False