Soğan çorbası

Güncelleme Tarihi:

Soğan çorbası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 13:00

Hem değişik hem lezzetli hem de yararlı olan bu çorbayı denemenizi tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Malzemeler:

4 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tane karabiber
1,5 lt. su
Tuz

Hazırlanışı:

Soğanlar iri doğranır, sıvı yağda bir kaç dakika kavrulur. Kekik, defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz birlikte dağılmayacak şekilde sarılır ve tencereye konur. Soğanın üzerine un ve tuz eklenir, birkaç kez karıştırılır. Daha sonra malzemeler robottan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine 1,5 litre sıcak su konur. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra içindeki baharatlar alınır ve sıcak servis yapılır.

Kremalı kabak çorbası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!