GeriKişisel Bakım Sizin cilt tipiniz hangisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizin cilt tipiniz hangisi?

Sizin cilt tipiniz hangisi?

"Cilt tipleri birbirinden farklı özellikler gösterir. Bakımınızı yaparken cilt tipinize göre yapın."

Hassas-alerjik cilt

Özellikleri: Aslında bütün ciltler hassastır. Ancak bazı ciltler daha hassas olur ve sıklıkla sorun yaşar. Her fırsatta kızarır, kaşınır ve pullanır. Nedeni genellikle kalıtımsal olmasına rağmen; çevresel, mevsimsel etkenler veya kozmetik ürünler sorunu artırabilir.

Sizin cilt tipiniz hangisi

Bakımı: Doğrusunu söylemek gerekirse, hiçbir kozmetik ürün tamamen masum değildir. Tümü alerji yapabilir. Hipoalerjik olarak satışa sunulanlar, sadece daha az alerji yapma olasılığı olan ürünlerdir. Siz yine de hipoalerjik ürünleri tercih edin.

Yağlı - nemsiz (kuru) cilt

Özellikleri: Yağlı - nemsiz (kuru) özellikteki ciltler kaba, kuru ve pullu bir görünüme sahiptir. Aşırı yağdan ötürü parlama yapmasına rağmen, bu ciltlerin diğerlerine oranla esnekliği kaybolmuştur. Cilt hâlâ yağlıdır ancak nemi kesinlikle yoktur. Bu cilt tipine ender rastlanır. En çok erkeklerde görülür. Aşırı sıcak ve kuru havanın yanı sıra, cilt temizliğinde kullanılan kurutucu ürünler, bu dönüşümden sorumlu olabilir.

Sizin cilt tipiniz hangisi

Bakımı: Böyle ciltlere nem verilmesi gerekir. 'Oil free' yani yağsız olarak bilinen nemlendiriciler, dengenin düzelmesine yardım eder. Cildinizin esnekliğini geri getiremiyorsanız, gecikmeden
bir dermatoloğa başvurmanızı öneririm. Ölçülü AHA peelingleri cildinizin sağlığını düzeltebilir.
Bir yandan da çok su içmenizi, güneşten, sıcak banyolardan, alkollü losyonlardan ve sert sabunlarla şampuanlardan sakınmanızı tavsiye ederim.

Kuru-nemli cilt

Özellikleri: Bütün belirtileri kuru cilde benzer, ancak sürekli boşandığı için ıslaktır. terleme stres, gerginlik, metabolizma bozuklukları, hormonal bozukluklar, özellikle de menopoz etkilerine bağlı olabilir.

Sizin cilt tipiniz hangisi

Bakımı: Bol su içip, cildin kuruluğunu azaltacak kremler kullanmak gerekir. Önereceğim ürünler, kuru cilt ile aynıdır. Yüz sürekli terlediği için makyaj yapmak sorun haline gelir. En iyisi kalıcı makyajla bu sıkıntıyı hafifletmektir.

Normal cilt

Özellikleri: Yumuşak, gergin, sıkı, pürüzsüz, lekesiz ve esnektir. Ne parlak ne de donuk, ne çok yağlı ne de çok kurudur. Çok az insanın cildi böyle mükemmeldir. Ancak değerini iyi bilmeleri gerekir. Çünkü adı 'normal' olsa da, bu tip cilde kolay rastlanmaz.

Sizin cilt tipiniz hangisi

Bakımı: Tüm yapacağınız, günde iki kere (sabah-akşam) yüzünüzü temizleyip nemlendirmek
ve güneşten koruyucu sürmektir. Makyajınızı temizlemeden yatmamanız önemlidir. Normal ciltler için hazırlanmış temizleme sütlerini, nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Güneş koruyucu kreminizin çok yağlı olmaması gerekir. Muhtemelen bunu sürdüğünüzde ayrıca nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz. Kullanacağınız tüm sabun ve şampuanların, Ph 5.5 olmasına dikkat edin.

False