GeriBeslenme Önerileri Sizden Gelen Tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizden Gelen Tarifler

"Bu hafta sizden gelen tarifler bu sayfalarda... Şeyda Gürgeli, Yağmur Özman, Neşe Ekinci, Tuğba Gül, Berrin Hanım'ın yolladıkları ilginç tariflere bir göz atın."

Tavuklu-Mantarlu Rulo
Şeyda Gürgeli'nin Tarifi

Malzemeler:

İç Malzemesi:
250 gr mantar
2 adet tavuk butu
100 gr taze kaşar
Yarım demet maydonoz
Pul biber
Kara biber
Kırmızı biber

Krep için malzeme:
Süt
Un
Yumurta (isteğe göre ölçü)

Hazırlanışı:
Krepleri (orta boy) hazırladıktan sonra ayrı bir tavada mantarları kesip 1,5 yemek kaşığı katı yağ ile karıştırın. Üzerine önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu koyun. Rengi pembeleşince kıyılmış maydonozu, pul biberi, kırmızı biberi, tuzu, karabiberi ekleyin. Yaklaşık bu şekilde 2 dk. kavurun. Ateşten alındıktan sonra rendelenmiş kaşarın bir kısmı içine atılır ve karıştırılır. Hazırladığımız kreplerin içine bu malzeme yerleştirilerek silindir şeklinde rulo yapılır. Fazla gelirse kenarları kesilir üzerine arta kalan kaşar serpiştirilir. Rulolar borcamın içine yerleştirilrek önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 15-20 dk. pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Sade Kek
Yağmur Özman'ın Tarifi

6 kişilik

Malzemeler:
4 adet yumurta
3 su bardağı toz şeker
1,5 paket kabartma tozu
Arzu edilirse çikolata sosu
1 kutu yoğurt
Yarım paket un

Hazırlanışı:
4 yumurta ve toz şekeri iyice karıştırın.sonra yarım paket unu dökün ve un ile birlikte karıştırmaya devam edin.İçine 1 ufak kutu yoğurdu dökün bir daha karıştırın. Çikolata sosu ve kabartma sosunu koyun, karıştırma işlemini sürdürün. Krema haline geldikten sonra önceden hazırlanmış mikrodalga fırını 150-170 dereceye ayarlayın.
Afiyet Olsun

Yaz Dolması
Neşe Ekinci'nin Tarifi

Malzemeler:
6 adet kırmızı biber veya dolmalık biber
300 gr çökelek ya da lor
2 yumurta
1 adet domates
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartma için zeytinyağı

Hazırlanışı:
Kıyılmış maydanoz, yumurta, çökelek tuz ve baharatı iyice karıştırıp içlerini temizlenmiş biberlere doldurun. Biberlerin ağzını küçük domates parçaları ile kapatın. Kızdırılmış yağda kızartın. Soğuduktan sonra biberlerin kabuklarını soyup tabağa dizin.
Afiyet olsun

Mayonezli Patates Salatası
Tuğba Gül'ün Tarifi

Malzemeler:
2 kilo patates
Mayonez
Limon
Salatalık turşusu
Tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayalım. Haşlanan patatesleri bir kapta güzelce çatalla ezelim. İçine bolca limon sıkıp , tuzunu ekleyelim. Limonu sıkınca patatesler macun gibi olacaktır. Bunu düz bir tepsiye spatula yardımı ile güzelce yayalım. Üzerini düzeltelim. Ve yine spatula yardımı ile üzerine mayonez sürelim. Daha sonra dilimlenmiş olan turşuları dizelim Buzdolabına koyalım. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.

Not: İsteğe göre patatesin içine doğranmış yeşil soğanda konulabilir.
Afiyet Olsun.

Kabak Bastı
Berrin Hanım'ın Tarifi

Malzemeler:
1 kg kabak
250gr kıyma
1adet orta boy soğan
1/2demet dere otu
3 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz
Margarin

Hazırlanışı:
Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından kıyma kavrulur ve baharatlar eklenir. Tencereye dikdörtgen biçimde doğranmış kabaklar dizilir. Üzerine kavrulmuş malzeme dökülür ve zeytinyağı konur. Dereotu da doğrandıktan sonra 1 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.

False