GeriGüzellik Bakım Sivilceyle savaşan 5 harika besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sivilceyle savaşan 5 harika besin

Sivilceyle savaşan 5 harika besin

"Sivilce sorununu hemen herkes hayatının bir döneminde yaşar. Sivilcelerden kurtulmak için cilt bakımı kadar doğru beslenmenin de önemi büyüktür. Peki hangi besinler sivilceye iyi gelir? İşte sivilce savaşçısı 5 besin..."

Chia tohumu

Bitki bazlı omega-3 kaynakları da ciltler için çok önemlidir ve chia tohumları da akne ile savaşan yağların en iyi kaynağıdır. Chia tohumları ayrıca genel sağlığınız için de kalsiyum, protein ve lif sağlar. Chia tohumlarıyla puding yapabilir, tükettiğiniz smoothie’lerin içerisine ekleyebilirsiniz.

Somon

Somon, son yılların en yükselen besinlerinden biri. Temiz, sağlıklı, canlı bir cilt için tüketilmesi gereken besinler listesinde en üst sırada somon geliyor. Somon, omega 3 yağ asidi deposu en iyi kaynaktır. Omega-3'ler güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir , akne gibi iltihaplı durumlarla başa çıkarlar. Esansiyel yağ asitleri de cildinizin doğal lipit bariyerini korumaya yardımcı olur, bu da cildinizi enfeksiyonlardan korur.

Nohut

Nohut hem lezzetli, hem ucuz hem de çok sağlıklı bir besin. Potasyum zengini nohut, içeriğindeki manganezin anti aging etkisiyle bilinir. Cilde parlaklık kazandırır, cildin elastikiyetini ve esnekliğini yeniden sağlamaya çalışır. Lif bakımından zengin olan nohut; gün için önemli miktarda çinko ihtiyacınızı karşılar ve kan şekeri seviyenizi dengelemeye yardımcı olur.

Ispanak

Ispanaktaki A vitamini, bağışıklık sisteminizi beslemek için çinko ile birlikte çalışır, böylece akne bakterileriyle savaşabilirsiniz. Ayrıca cildinizi pürüzsüz ve sağlıklı tutmak için sağlıklı hücre döngüsünü destekler. Bu yeşillik içinde bulunan A vitamini formu olan beta karoten de cildinize doğal bir parlaklık verir, cildiniz temizlendikçe daha parlak görünür.

Tam tahıl

Glisemik indeks; bir yiyeceğin kan şekerini yükseltme hızına deniyor. Yapılan çalışmalar ise, beyaz un ve sofra şekeri gibi yüksek glisemik indeksli ürünlerin akne oluşumuna neden olduğunu gösteriyor. Bu nedenle glisemik indeksi düşük tam tahıllı yiyecekler tercih edilerek akne oluşumunun önüne geçmek mümkün olabilir.

False