GeriEvcil Hayvanlar Şivava Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Şivava Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şivava Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Şivava Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Şivava Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Şivava Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Şivava tarihi eskidir. Şivava köpek ırkının adı, MS 9. yüzyılda Toltekler tarafından tutulan minik köpek Techichi'den kaynaklanıp gelişebilecekleri Meksika eyaleti Şivava'dan gelmektedir. Peki, Şivava köpek cinsinin özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik."

Şivavalar çekici, akıllı ve küstahtır. Boyutları küçük ama kişilikleri büyük olan Şivavalar, benzersiz görünümleri ve eğlenceli tavırları nedeniyle sahipleri tarafından sevilir. 

 Şivava Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Küçük bir köpeğin vücudunda büyük bir köpek olan Şivava, büyük bir kalbe ve daha da büyük bir kişiliğe sahip bir oyuncak ırktır. Bu minik kucak köpeği küçük bir mıknatıs gibidir, küçük boyları, duygulu gözleri ve anlamlı kulakları ile birçok hayranı kendine çeker. Ancak Şivava cinsi insanlarına karşı sevecen ve bağlıyken, yabancılar tarafından korkutulduklarında şiddetle tepki verebilirler, bu nedenle uygun sosyalleşme ve eğitim şarttır. Hem şımarık hem de tatlı olan bu yavrular, hem ilk kez hem de deneyimli evcil hayvan ebeveynleri için harika bir arkadaştır. 

 Şivava Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 En küçük ırklardan biri olan Şivava, dik, anlamlı kulakları ve kısa, hafif sivri bir namlu üzerinde pratik olarak duyguyla damlayan büyük, parlak gözleri olan bir elma şeklinde bir kafaya sahiptir. Zarif ama şaşırtıcı derecede sağlamdırlar ve beyazdan siyaha ve aradaki hemen hemen her renge kadar çeşitli renklerde gelen kısa (pürüzsüz ceket) veya uzun saçları olabilir. 

 Şivava Nasıl Eğitilir? 

 Şivava'lar, yaramazlık yapan ve fizikselliklerini aşan bir cesaret duygusuna sahip, sevimli küçük serserilerdir. İyi bir boğuşma veya oyundan hoşlanan oyuncu yavrulardır. Çok fazla ilgiyi severler ve oldukça taşınabilirler. Ancak kolayca taşınabilmelerine rağmen, kendi başlarına nasıl yürüyeceklerini ve koklama, keşfetme ve oynama gibi normal köpek davranışlarına katılmayı öğrenmeleri gerekir. Başka bir deyişle, onları bir çantaya veya bebek arabasına atmayın ve her yere taşımamak gerekmektedir. Normal bir köpek gibi eğitim verilmelidir. 

 Şivava yavru köpeğinizin kıstırma veya koruma eğiliminin üstesinden gelmesine yardımcı olmak için, en başından itibaren yeni insanlarla ve yerler ile güvenli ve yavaş bir şekilde tanıştırarak onu sosyalleştirin ve gençken eğitime başlayın. Erken eğitim, bu en küçük köpek ırkının, diğer evcil hayvanlar da dahil olmak üzere, ailenin tüm üyeleri için harika bir şekilde arkadaş canlısı ve alıcı hale gelmesine yardımcı olacaktır. 

 Şivava Ne Kadar Büyür? 

 Bir Şivava'nın ağırlığı için AKC cins standardı dört ila altı pound'dur. Bundan daha büyük olan bir kusurdur. Birçok Şivava evcil hayvan ebeveyni, oyuncak ırklarını aşırı besler. Köpek ne kadar küçükse, o kadar az yemeye ihtiyaçları olduğunu hatırlamak önemlidir. Nicelikten çok nitelik anahtardır. 

 Şivava Tüy Döker mi? 

 Hemen hemen tüm köpek ırkları gibi, Şivavalar da tüy dökmektedir. 

 Şivava Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 İlk olarak, Şivava köpek maması taze olmalı ve insan kalitesinde malzemelerle yapılmalıdır. Diyetlerinin, yaşları ve kiloları için besinsel olarak tamamen dengeli olması gerekir. Bu ideal besinin daha sonra doğru şekilde porsiyonlanması ve uygun aralıklarla ayrılmış günde üç öğün içinde verilmesi gerekir. Yetişkin bir Şivava, ideal vücut ağırlığına bağlı olarak günde 4-10 oz arasında yemelidir. 

 Şivava Kaç Tane Yavrular? 

 Şivava, genelde üç yavru doğurur. Bununla birlikte, bazı Şivava'lar yalnızca bir köpek yavrusu doğurabilir. 

 Şivava Kaç Yıl Yaşar?

 14 ila 16 yıllık bir yaşam beklentisine sahip olmalarına rağmen, Şivava'ların sağlık sorunları da yok değil. Binlerce yıldır yetiştirilen birçok köpek gibi, Şivava'lar da kendi benzersiz sağlık sorunlarıyla gelir. 

 Şivava İçin İsim Önerileri 

 En popüler Şivava isimleri oldukça kısıtlıdır. Bu isimlerin arasında Bella en üst sırada yer alıyor. Ayrıca; Coco, Lola, Daisy, Peanut, Luna, Chloe, Lucy, Max, Charlie ve Buddy'dir. 

False