GeriKişisel Bakım Şiş gözlere etkili çözümler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şiş gözlere etkili çözümler!

Şiş gözlere etkili çözümler!

"Yorgunluğunuz göz altınızda torbalara mı sebep oldu? Güne şiş gözlerle mi başlıyorsunuz? Dert etmeyin basit önerilerimizle bakışınız ışıldayacak!"

Yeni güne şiş gözlerle uyanmak her insanın canını sıkar. Siz de, sabah kalktığınızda gözlerinizin etrafında oluşan şişliklerden rahatsız oluyor, ancak çare bulamıyorsanız, işte uzmanlardan birkaç pratik tavsiye...

Beslenme: Alkollü içeceklerden ve tuzlu gıdalardan uzak durun.

Uyku: En az 7 saat deliksiz uyuyun.

Bakım: Yatmadan önce göz çevrenize nemlendirici krem sürmeyin. Bunun yerine jel kullanın. Jelli kremler, göz çevresini rahatlatır ve sıkılaştırır.

Yine de şişerse...

Aldığınız tüm önlemlere rağmen sabah şiş gözlerle uyandıysanız, üzülmeyin! Kısa zamanda eski hâlinize dönmeniz mümkün:

- Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10 -20 dakika arası bekletin. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.

- Ne yaparsanız yapın şiş gözlerden kurtulamıyorsanız, yürüyüş, koşu, aerobik ve bisiklet gibi kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. Bu hareketler, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar ve sadece göz altlarınız değil, tüm vücudunuzdaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.

- Şişliklerin inmesini beklemek için fazla zamanınız yoksa, bir buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp, dayanabileceğiniz kadar beklemektir.

- Gözaltı torbalarının şiş görünmesinin birçok nedeni olabilir. Nedenleri doğru belirlenip uygun tedavi edildiği takdirde sorun çözülür. Gözü besleyen kanalların yavaş akması sonucu gözlerde şişlik oluşabilir. Sürülecek bir solüsyon ile ilgili kanalların daha iyi akışı sağlanabilir.

- Derin nefes alma, masaj ve egzersiz de size yardımcı olur. 10 kez derin nefes alın, 10 kez gözlerinizi altından ve üstünden kukla oynatır gibi çekin. 10 dakika içinde en iyi kremden daha etkili olduğunu göreceksiniz.

>>>>>>>>>>>>>


- Eğer düz bir zeminde veya yüz aşağı yatarak uyuduysanız, sıvı gözlerinizde birikmiş olabilir. Şekerleme yaparken başınızın dik olmasına dikkat edin.

- Her yemekte tuzluk kullanıyor musunuz? O halde bu da gözlerinizin şişmesine neden olabilir. Tuzu ve diğer sodyum içeren yiyecekleri azaltın.

- Gözlerdeki şişlik kızarmış gözlerle ilişkilendirilebilir. Her iki sorunda yanmayı önleyici salatalık veya papatya gibi malzemelerle giderilebilir. Göz kapaklarınızın üzerine papatya çayı veya kahve poşeti de koyabilirsiniz. 4 dakikada şiş gözler ve kızarıklık sorununuz giderilecektir.

- Şiş gözler yaşınızla da ilişkili olabilir, bu nedenle profesyonel tedavi uygulanması gerekebilir. Şişlik yağla ilgiliyse cerrahi müdahale gerekebilir. Bu tip şikayetleriniz varsa doktorunuzla konuşmalısınız.

- Son olarak da, gözaltı şişlikleri için hemoroid kremi kullanmanın faydalı olup olmayacağı merak ediliyor. Günlük bir çözüm için işe yaradığı kesin fakat bu tür kremleri tercih ediyorsanız dikkatli olmalısınız. Denemek istiyorsanız, alerjik reaksiyonlar ile göz çevresinin çok hassas bir cilde sahip olduğunu gözönünde bulundurmalısınız. Özellikle düğün günü kesinlikle kullanmayın, gözaltı şişliğinizi tercih eder duruma düşebilirsiniz.

Bu uygulamaların hiçbiri fayda etmiyorsa, tek çare var: Şişlikleri makyajla kamufle etmek.

- Teninizin rengindeki kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar olan geniş bölgeye ince bir katman halinde yayın. Farınızı koyu renklerden seçin. Meselâ, koyu gri ya da koyu pembe olabilir. Koyu renk bir rimeli, sadece üst kirpiklerinizin en ucuna doğru sürün. Alt göz kapağınızdaki kirpiklere rimel sürmek dikkatleri bu noktaya çekeceğinden şişlikler ortaya çıkacaktır.





False