GeriCinsellik Seks arkadaşı nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seks arkadaşı nedir?

Seks arkadaşı nedir?

"İşin etik yanına bulaşmadan, son zamanlarda sıkça görülen bir ilişki modelini ele alıyoruz. "Yatıyoruz ama sevgili değiliz"! Peki o zaman neyiz?"

İngilizce'de "fuck-buddy" (seks arkadaşlığı) denilen bu tarz ilişkiler, iki kişinin tam bir ilişki ile tek gecelik bir ilişki arasında bir ilişki yaşamasıdır.

Sadakat ve sorumluluk yok!

Bu iki kişi birbiriyle çok iyi arkadaş olup, pek çok şeyi birlikte yapabilir. Aynı zamanda cinselliği de paylaşırlar. Ancak birbirlerine karşı bağlılık, sadakat ya da sorumluluk duymazlar.

Kimse kimseyi her gün aramak zorunda değildir, birbirleri dışında başka kişilerle de görüşebilirler. Tek eşli bir ilişki yaşamak istemeyen ve çok ortak yönü bulunan kişiler arasında yaşanan bu tür ilişkilere artık oldukça sık rastlanıyor.İki kişi de ne istediğini biliyor ve karşısındakine bunu dürüstçe söylüyorsa bir sorun yoktur. Bu gibi bir ilişki birkaç ay sürebileceği gibi, uzun dönemli gerçek bir ilişkiye de dönüşebilir.
Seks arkadaşı nedir

Sadece eğlencesine...

Peki ama bu gibi bir ilişki herkese uygun mudur? İşte bu soruyu yanıtlamak epey zor. Her iki tarafın da sorumluluk ve bağlılık olmadan bir ilişki istemesi ilk şarttır. Ancak tarafların sadece tek gecelik ilişki yaşamak istemesi gerekir.

Çünkü "fuck-buddy'ler; yani tam karşılığıyla seks arkadaşları ertesi sabah yanlarında yatan kişinin evlerini terk etmesi için can atmazlar. Ya da aralarında o yeni tanışan ve sadece seksi paylaşmış kişilerin arasında geçen sıkıcı, sinir bozucu konuşmalar ve bağlılık numaraları yaşanmaz. Ayrıca bu ilişkinin iyi kötü düzenli bir boyutu da vardır. Yani arada bir, belki haftada bir ya da belki ayda bir bu kişiler bir araya gelirler.



Ölümüne "kankayız"!

Normalde günlük hayatınızın her dakikasını birlikte geçirmek istemeyeceğiniz birisiyle flört benzeri bir ilişki yaşamak aslında eğlenceli olabilir. Bazen çiftler arasında inanılmaz bir cinsel çekim vardır, oysa hiç ortak nokta yoktur. İlişkinin "yaramaz" bir tarafı da olduğu için çiftler normalde belki sadece çok uzun dönemli bir ilişkide edinebilecekleri cinsel rahatlığı bu ilişkide derhal edinip, fantezilerini gerçekleştirme şansı bulurlar. Fakat burada da aynen uzun süreli bir ilişkide olduğu gibi esas önemli olan, tarafların birbirlerine dürüst olmaları ve istekleri hakkında konuşmalarıdır.

Seks arkadaşı nedir

"İkimiz de bekarız"!

Bu ilişkinin diğer bir türü de, o dönemde sevgilileri bulunmayan ancak birlikte vakit geçirmekten hoşlanan, aralarında cinsel bir çekim olmamasına rağmen her şeyi birlikte yaptıkları için seksi de denemeye karar veren arkadaşlar arasında yaşanabilir. Durum bu ise, aradaki heyecan gittikten sonra, iki taraf da aynı düşüncedeyse arkadaşlıklarına devam edebilirler.

Aşkın sorumluluğunu almak istemeyenler daha çok acı çekebilir!İki kişi de ne istediğini biliyor ve karşısındakine bunu ifade ediyorsa, bu gibi bir ilişki bir sorun olmadan birkaç ay sürebileceği gibi, uzun dönemli gerçek bir ilişkiye de dönüşebilir.Ancak genelde, bir taraf diğerine karşı gerçek hislerini saklar ya da zamanla karşısındakine duygular beslemeye başlar. Beklentileri artar. Bunu karşı taraftan saklayarak kendine acı çektirebilir.



Sevgili miyiz, değil miyiz?

Bu durumda yapılması gereken karşı tarafla açık açık konuşmaktır. Bunun tam aksi bir biçimde, bazen de taraflardan biri diğer kişilerle de cinsellik yaşamak ister. Bu durumda da dürüst bir iletişim her zaman işe yarayacaktır.

Eğer seviştikten sonra karşısındakinden sevgi sözcükleri söylemesini ve sarılmasını bekleyen biriyseniz bu gibi bir ilişki beklentilerinizi tatmin etmeyebilir. Uzun süreli ilişkilerde seksten sonra yakınlaşma olmazsa olmazdır ama yeni tanıştığınız biri size bunu veremeyebilir; vermek istemeye de bilir.

Seks arkadaşı nedir

Dikkat! Üzebilir...

Ayrıca eğer biri "seni arayacağım" dedikten sonra sadece o telefonu bekleyen, hayatını telefon başında geçiren biri haline geliyorsanız da tek gecelik, sonu belli olmayan bir şeyin içine kendinizi atmanız anlamsızdır.

Pek çok kişi; özellikle de kadınların pek çoğu seks yaptıkları kişiye karşı güçlü duygular beslemeye başlar. Bu doğanın bir oyunudur. Eğer siz de bu kişilerdenseniz, kendinizi ne kadar bir anlamı olmadığına inandırsanız bile, bir yanınız hep üzülecek ve hep farklı bir şeyler bekleyecektir. Yani kendi kendinize bilerek size zarar verecek bir şey yapmanıza gerek yok. Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Siz de dilediğinizce uzun bir ilişki arama özgürlüğüne sahipsiniz.

False