GeriAşk Seçmece sevgilinin tadı başka
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seçmece sevgilinin tadı başka

"İstediğiniz her insanı kendinize aşık edebileceğinizi söylesek bize inanır mıydınız? Anlayacağınız, Eros'un oklarını kontrol etmek o kadar da zor değilmiş; yeter ki taarruza geçelim!"

"Bir erkeği kendinize aşık etmenin 85 yolu" başlıklı bir yazı görünce yolunu değiştirenlerdenseniz, yanılıyorsunuz derim. Leil Lowndes yeni kitabında, istediğiniz erkeği kendinize aşık etmenin yollarını gösteriyor ama son derece bilimsel verilere dayanarak.

Okuyunca insan gerçekten istediği erkeği kendine aşık edebileceği ne ikna da oluyor! Üstelik denemesi bedava...

İstediğiniz her insanı kendinize aşık edebileceğinizi söylesek bize inanır mıydınız? Anlayacağınız, Eros'un oklarını kontrol etmek o kadar da zor değilmiş; yeter ki taarruza geçelim! Bunun için yol gösterecek en önemli ipucu, karşınızdaki kişinin "Aşk Haritası." Bu da ne, demeyin. Çünkü arzu ettiğiniz kişinin "Aşk Haritası"nı nasıl çıkaracağınızı keşfederek işe başlıyorsunuz.

Yıllardır şirketlere seminerler veren iletişim bilimleri uzmanı Leil Lowndes'un deney gruplarıyla yaptığı araştırmalara göre, herkesin bir "Aşk Haritası" var. Yani her insanın çocukluğundan gelen anıları ve davranışları üzerine şekillendirdiği bir sevgi ihtiyaç şablonu var. Bu şablon kadın-erkek ilişkileri işin içine girdiğinde "Aşk Haritası" adını alıyor. Her erkeğin aşık olma nedenleri farklı olduğu için ilk adım onu tanıyıp, bir nevi ev ödevinizi yaparak onun hakkında bilgi toplamaktan geçiyor. Bir insanı tanıdıktan sonra ona arzu ettiğiniz davranışı yaptırmak daha kolay. Biraz basite indir­gemek gibi gözükse de aslında satış danışmanlarının yaptığı şey de çok farklı değil. Öncelikle müşteriyi tanımaya çalış, zevklerini ve eğilimlerini öğren; müşteriyle aranda başkasının yaratamayacağı bir bağ yarat sonra ürünü ya da hizmeti sat. Bizim nihai görevimiz ise karşımızdakini kendimize aşık etmek. Bernard Shaw bir romanında aşkı "En deli, en baştan çıkarıcı ama aynı zamanda en geçici tutku" olarak tanımlamıştı. Leil Lowndes ise bize aşkın reçetesini sunuyor. Çok heyecanlı değil mi? Birini kendinize aşık etmek için aşağıdaki tüyoları uygulamanız yeterli. Üstelik denemesi de bedava...

1- İlk izlenim

İlk görüşte aşk söz konusu olduğunda asla ikinci bir şansınız olmaz, o yüzden bu şansı iyi değerlendirin. Aşkın kimyasını araştıran bilim adamlarına göre iki insan, ilk birkaç dakikada birbirlerine aşık olabiliyorlar. Size aşık olan kişinin gözlerinde sizi ilk gördüğü an kazılı kalır ve bu görüntü aşkın sonuna kadar, kalbindeki sırça köşkteki yerini korur.

Birbirleriyle tanışan bir erkek ve bir kadın göz bebeklerinden, avuçlarının nereye baktığına kadar birçok hareket sayesinde ne kadar etkilendiklerini belli ediyorlar ve bu sinyaller karşı tarafın da aynı duyguları hissetmesini sağlıyor. Size aşık olmasını istediğiniz kişinin gözlerinin içine, tam göz bebeklerini hedef alarak bakın. Göz teması insanların en ilkel iletişim şekillerinden biridir. Göz teması hayvani bir içgüdü sayılır, karşıdakine "Yaklaş ya da kaç" emrini verir. İnsanlar birinden hoşlandıklarında göz bebekleri iyice büyüdüğü için, bu karşıdakinin "Yaklaş" emrini anlamasına yardımcı olur. Siz hedef kişiyle konuşurken bir anlık sessizlik anında gözlerinizi onun gözlerinden çekmeyin. "Göz yolculuğu" tekniğini kullanarak gözlerinizi bir süre sonra yavaşça onun dudaklarına getirin sonra da omuzlarından vücuduna doğru gezdirin.

Konuşurken avuç içleriniz teslim oluyorum sinyalini vermek için açık dursun ve en önemlisi onunla senkronize hareketler yapmaya çalışın. O bardağı masaya koyduğunda siz de koyun, o kafasını kaşıdığında siz de kaşıyın. Bu onun farkında bile olmadan bir bütün olduğunuzu hissetmesini sağlar.

2- Benzer karakterler, tamamlayıcı tavırlar

Hepimizin kendine özel değer yargıları, inançları ve zevkleri vardır. Aslında hepimiz bu özelliklerimizin kıymetini bilecek birilerini arar dururuz ve bulduğumuzda ise yıllardır doğru olduğuna inandığımız yargıların ve zevklerin boş olmadığını bir şekilde kendimize kanıtlamış oluruz. Yağmur ormanlarının yok edilmesiyle ilgilenen bir erkeğe laf arasında TEMA ile sürekli ağaç dikmeye gittiğinizi söylerseniz, sizin tam aradığı kadın olduğunuzu düşünecektir. Herkeste olmayan bu tip özelliklerinizin ortak olması bu çılgın dünyaya karşı ikinizin bir takım oluşturduğunuz hissini verir. En büyük aşklar bir amaç için birlikte hareket etmek zorunda kalanlar arasında doğar. "Hız Tuzağı" filminde Keanu Reieves ve Sandra Bullock'tan tutun zorlu bir sunum için ekip oluşturan iş arkadaşlarına kadar tutkulu aşklar hep başka birilerine karşı aynı amacı savunmak zorunda kalanların yaşadığı bir tutkudur.

Stres ve adrenalin aşık olma duygusu ile aynı kimyasal salgının oluşmasını sağladığı için siz, aşık etmek istediğiniz erkekle klasik bir akşam yemeğine gitmektense paintball'a gitmeyi tercih edin. Erkekler seks ve beraber yemeğe gitmek dışında başka aktiviteler paylaşabilecekleri bir kadın isterler, çünkü aslında her erkek aşık olduğu kadında biraz da olsa en yakın erkek arkadaşını görmek ister.

3- Sunum ilkesi

Eğer bir insanı kendinize aşık etmek istiyorsanız, ona bir şey kaybetmeyeceğini, tam tersi bu pazarlıktan karlı çıkacağını kanıtlamak zorundasınız. Her erkek hayalindeki ilişkiden farklı bir şey bekler; kimi çok güzel bir kadın, kimi düzenli bir ev, kimi ise sosyal statü. ABD'de yapılan bir deneyde, otoyolda arabasının benzini bitmiş bir kadın durmaktadır. Kadının bir bacağı önde, kolları açıktır ve yüzünde bir gülümseme vardır. Kadının yanında geçen her 10 arabadan sekizi durmuş ve hatta onun için benzin almaya gitmişlerdir. Ertesi gün aynı kadın kolları göğüslerinin üstünde, bacağı gözükmeyecek şekilde ve suratı asık durmaktadır. Bu sefer geçen her arabadan sadece üçü ona yardım etmek için durmuştur. Bu deneyden de anlaşılacağı üzere önemli olan fiziksel güzelliğinizden çok bir erkeğe ne sunduğunuzdur. Yardım edilen kadın bacağının önde olmasıyla seks, kollarının açık olmasıyla dürüstlük ve gülümsemesi ile eğlence sunmaktadır. Aşık etmek istediğiniz erkeğe başkasında bulamayacağı bir şey sunmalısınız. Avlanacak erkekle ilgili önceden bilgi toplamak bu noktada çok işe yarar. Mesela aşık edilecek aday mezun olduğu okulla gurur duyuyorsa, aradığı şey sosyal statüdür. Bu durumda ona çalıştığınız firmayı ve görevinizi ballandıra ballandıra anlatın. Arzu ettiğiniz erkek evcimen biriyse, annesinden bahsetmesini sağlayın ve annesinin ne kadar mükemmel bir kadın olduğunu düşündüğünüzü söyleyin.

Psikologların "Kognitif istikrarlılık" dedikleri olgu bir insanın bir takım davranışlarda bulunmasını sağlayarak, onu belli bir duyguyu hissediyor olduğuna inandırmak. Bu gerçeğin altında yatan neden insanların davranışlarını inançlarıyla uyum içinde tutma isteklerinde yatıyor. İnsanlar herhangi bir davranışta bulunduklarında bunu iyi bir amaç için yaptıklarına, bunu gerçekten yapmak istedikleri için yaptıklarına inanmak ister. Örneğin hayır kurumunda çalışan insanlar çok zor şartlar altında da çalışsalar, emeklerinin bir başkası için yararlı olduklarını düşündükleri için gocunmazlar ama para teklif edildiğinde iş bir zorunluluk haline geleceği için zorluklar katlanılamaz olur.

Erkekler de bir kadın için normalde asla yapmayacakları, sonucunda onlara bir ödül getirmeyecek bir şeyler yaptıklarında o kadına aşık olduklarını düşünürler. Aksi takdirde enayi yerine konulma riski ile karşı karşıya kalacaklardır. Onlara zor gelen bir davranışta bulunduklarında bunu aşk gibi asil bir duygu uğruna yaptıklarını düşünmek durumundadırlar, Yoksa aptal durumuna düştüklerini hissederler. Aşık etmek istediğiniz erkekten bilgisayarınızdaki virüsleri tek tek temizlemesini ya da odanızı boyamasını rica edin. Başkası için asla yapmayacağı bu işler "Kognitif istikrarlılığın" oluşmasını sağlar, erkeğiniz de kendini enayi yerine aşık hisseder.

4- Ego devrede

Erkekler hangi kadının gözlerinde olmak istedikleri erkeğin yansımasını görürlerse ona aşık olurlar. Bütün dünya onu sıradan bir erkek olarak görebilir ama kadını onu dünyanın sekizinci harikası olarak görüyorsa, o da kendini hiç olmadığı kadar mutlu hissedecektir ve insanlar mutlu oldukları insana ve mekana bağlanırlar.

Çocukken anne-babanızın sizi nasıl karşılıksız sadece siz olduğunuz için sevdiğini hatırlayın. İşte ömrümüz boyunca bizi sadece biz olduğumuz için karşılık beklemeden seven, dünyası bizim etrafımızda dönen birilerini ararız. O insanı bulursak da şansımıza inanamayız. Erkeklerde de durum aynen böyle. Onların "Benim Hayatım" adlı kendilerine ait özel bir filmleri vardır; siz onun hakkında her şeyle ilgilenerek, onun bir yıldız olduğunu kabullenirsiniz. ABD'de yapılan anketlerde 100 erkeğe, "beğendiğiniz kadın elde edilmesi zor olursa mı kolay olursa mı aşık olursunuz" diye sorulmuş. Bekleneceği üzere 94'ü "zor" cevabını vermiş. Anket sonrası aynı erkeklere habersiz bir deney uygulanmış ve bu kez onları zorlayan, her defasında reddeden kızlara ilgi olmazken, onlara sıcak karşılıklar veren kızlara evlenme teklifleri bile olmuş. Siz de aşık etmek istediğiniz erkeğin egosunu okşamak için aslında diğer erkekler için ne kadar zor olduğunuz ama ona karşı bir türlü zor olamadığınız sinyallerini verin.

False