GeriBitki Bakımı Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sarmaşık Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sarmaşık Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Sarmaşık Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Birçok kişi ofisinde, evinde bitkilerin olmasından çok hoşlanır. Evlerde ki bitkiler içerinde olan süs bitkilerinden biri de sarmaşık bitkisidir. Sarmaşık tohumu nasıl ekilir? Sarmaşık tohumu ne zaman ekilir? Sarmaşık tohumu nasıl olur? Sarmaşık tohumu nereden alınır? İşte sarmaşık tohumu hakkında bilinmesi gerekenler."

Sarmaşık bitkisi hem çiçekli hem de çiçeksiz yeşil renkte olabilmektedir. Sarmaşık bitkisinin çiçeksiz olanları dekorasyonda kullanmak için oldukça güzel bir bitkidir. Tüm mevsimlerde yeşil rengini ve canlılığını korumasıyla genel olarak bahçe duvarlarında kullanılır. Çiçekli olan sarmaşıklar bahçe süslemelerinde, balon süslemelerinde kullanıla bilinmektedir. 

Sarmaşık Tohumu Nedir? 

 Sarmaşık tohumu sarmaşık bitkisinin dişi organlarında bulunan ve yeni bir sarmaşık bitkisinin oluşmasını sağlayan küçük tanelerdir. 

 Sarmaşık Tohumu Nereden Alınır? 

 Sarmaşık tohumu bitki satılan, bitki üretilen yerlerde, çeşitli marketlerde, aktarlarda ve tohum satışı yapan yerlerde kolaylıkla ulaşılabilecek olan bir bitkidir. 

 Sarmaşık Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Sarmaşık tohumu, sarmaşık bitkisinin kök salmaya en elverişli olduğu humuslu olan topraklara dikilmelidir. Az kireçli olan humuslu topraklar sarmaşık bitkisinin yetiştirilebilmesi için idealdir. İstenildiği takdirde toprağa vitamin ile gübre ekilebilir. Sarmaşık tohumunu ekmeden hemen öncesinde daha hızlı çimlenmesini sağlamak için ılık suda bekletilmesi önerilir. Sarmaşık tohumlarının hafifçe çimlenmeye başladığı görüldüğünde su içinden çıkarılmalıdır. 

 Nemli olan bir bezin içerisine konulmalı ve biraz daha çimlenmesini beklenmelidir. Yeteri kadar çimlenince saksının en üst kısmına 4 ila 5 cm kadar boşluk kalabilecek şekilde toprak ile doldurulmalı ve toprağın hafifçe elle çukurlaştırılması gerekmektedir. Çukurun içine tohumlar konulmalı ve üzeri hafifçe toprakla kapanmalıdır fakat kesinlikle bastırılmamalıdır. Sarmaşık tohumu ekildikten sonra 20 ila 25 gün içinde çimlenecektir. Bu sürede güneş ışığı alması gerekmektedir. 

 Sarmaşık Tohumu Ne Zaman Ekilir? 

 Sarmaşık bitkisi ne çok sıcak olan ne de çok soğuk olan bölgeleri sevmeyen bir bitkidir. Ilıman iklime ait olan bir bitkidir. Sarmaşık tohumunun ekimi için en ideal olan zaman ise Nisan ayının ortasından başlayarak mayıs ayının başına kadar geçen süredir. 

 Sarmaşık Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Sarmaşık tohumu ekiminin ardından sürekli olarak nemli toprağa sahip olmalı aynı zamanda devamlı güneş ışığını doğrudan alıyor olmalıdır. Bu durumlar gerçekleştiğinde ise sarmaşık tohumu yaklaşık olarak 20 ila 25 gün arasında çimlenmektedir. 

 Sarmaşık Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Sarmaşık tohumu hafta da en az iki defa sulanmalıdır. Çimlenme evresinde haftada iki defa sulanırken bolca güneş ışığı almasına da dikkat edilmelidir.

False