Geriİyi Yaşam Sarma Dolma Hiç Bu Kadar Sağlıklı Olmamıştı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarma Dolma Hiç Bu Kadar Sağlıklı Olmamıştı!

Sarma Dolma Hiç Bu Kadar Sağlıklı Olmamıştı!

"Biz Türkler; sarma dolmaya bayılıyoruz, ama ne yazık ki içeriğindeki glisemik indeksi yüksek olan pirinç; çabuk acıkmamıza sebep olmakla beraber yüksek karbonhidrat olduğu için kilo almamıza sebep oluyor. Dolayısıyla her ne kadar lezzetine doyamasak da yemekten bir o kadar da çekiniyoruz."

O zaman sarma dolmayı rahatlıkla tüketebilmenin tek çözümü sağlıklı bir besin haline getirmek. Dolmalarımızı artık pirinç yerine kinoa ile yapma fikrine ne dersiniz?

Kinoalı Sarma Dolma; öğlen yemeklerinizde enerji verici bir alternatif olabilir. Sırrı sizi oldukça tok tutacak olması; içeriğindeki zenginliği ise magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir ve liften geliyor!

Afiyet olsun…Sarma Dolma Hiç Bu Kadar Sağlıklı OlmamıştıMalzemeler:

-Kurusoğan
-Kinoa
-Pulbiber
-Maydanoz
-Kuş Üzümü
-Fıstık
-Tuz

Yapılışı:

1)Dolmalık fıstığı ve önceden doğradığımız soğanı zeytinyağda tencerede kavuralım.
2)Kinoayı yıkayalım.
3)Yıkanmış kinoayı ve diğer tüm malzemeleri aynı tencereye atalım, hepsini su ekleyerek karıştırarak kavurmaya (2 dakika boyunca) devam edelim.
4)Bu hazırladığımız dolma içini; yapraklarımıza eşit şekilde koyarak saralım.
5)Yeni bir tencerede bu sarma dolmalarımızı üstüne limon,yağ ve tuz ekleyerek 30-40 dakika pişirelim.
6)Limon dilimleri ile servis edebiliriz.

Hazırlayan: Melisa Darmar / Femmelle

False