GeriBeslenme Önerileri Salataların Mekanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salataların Mekanı

"Kuşkonmazlar, mantarlar, mısırlar, yeşil salatalar, göbekler ve çeri domateslerden oluşan renk cümbüşüne, tavuk veya deniz ürünlerinin kattığı lezzeti kelimelerle anlatmak imkânsız. Malumunuz yaz geldi, ağır ve yağlı yiyeceklerden kurulu bir sofraya oturmak zulüm gibi geliyor."

Tabii bir de hanımlar zayıflayalım, diyet yapalım diye salatalara hücum ediyor. Hal böyle olunca biz de üç farklı mekândan, üç değişik tat sunuyoruz. Kim bilir belki bir gün yolunuz düşer de bu mekânların trendi salatalarının tadına bakarsınız.

Cafe Mavi

Somonlu Salata

Abdi İpekçi Caddesi'ndeki dört yolda yer alan Mavi, hem kış bahçesi hem de yeni açılan yazlık bahçesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Yengeç salatasından beyaz peynirli salataya kadar on iki çeşit salatanın yer aldığı salata mönüsünün en popüler salatası Somonlu Salata. Somon dilimleri altına gizlenmiş yeşil salata, mısır, kapari ve soğan dilimlerinden oluşuyor. İsteğe göre limon sos ve zeytin yağı ile de servis ediliyor.

Next

Oryantal

Next'in özel spesiyal salatası `Oryantal'in başrolünde tavuk kıymasından yapılan midite köfteler oynuyor. Köftelere, soya filizi, havuç, koçan mısır, kırmızı lahana ve mantar eşlik ediyor. Oryantal Salata, hardal sos ile servis ediliyor. Vejetaryen salatadan, göbek salataya kadar tam on beş çeşit salata Next'in mönüsü süslüyor.
Fiyat: 5.500.000 TL
Tel: 0 212 247 80 43

Zanzibar

Curry Soslu Tavuklu Ananaslı Salata

Nişantaşı Reasürans Çarşısı içinde yer alan Zanzibar'ın salata mönüsünde soğuk ve sıcak olarak servis edilen sekiz farklı salata bulunuyor. Curry Soslu Tavuklu Ananaslı Salata, soğuk olarak servis ediliyor. Tavuklar küp şeklinde özel bir sosla haşlandıktan sonra soğutuluyor. Marul, kıvırcık ve mevsim yeşillikleriyle servis ediliyor. Somon füme ve parvunyalı salata ise Akdeniz yeşillikleri, zeytin ve üzerine somon füme ilave edilerek bir miktar limon sos ile servise sunuluyor.

Fiyat: 8.250.000- 9.950.000 TL
Tel: 0 212 233 80 26

False