GeriKadın Sağlığı Sağlıklı Beslenerek Kalbinizi Zinde Tutun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı Beslenerek Kalbinizi Zinde Tutun

Sağlıklı Beslenerek Kalbinizi Zinde Tutun

"Dünyada her yıl 1 milyondan fazla, Türkiye'de ise 13 ila 15 bin arasında çocuğun doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Kalp sağlığının önemine dikkat çeken Philips, sağlıklı beslenmenin kalp sağlığı konusunda sağladığı faydalar ile ilgili farkındalık yaratmaya odaklanıyor. Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu anlattı…"

Kalp sağlığının ve doğumsal kalp hastalıklılarının öneminin farkındayız. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla, Türkiye'de ise 13 ila 15 bin arasında çocuğun doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Bu bebekler zamanında yapılacak tedavi ve ameliyatlarla yüzde 90-95’ten fazla başarı ile hayata döndürülebiliyor ve sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edebiliyor. Erken teşhisin ve tedavinin yanı sıra çocuklar için sağlıklı beslenme de önem kazanıyor. 2017 yılında hayata geçen Türkiye Sağlık Trendleri Araştırmasına göre ev yemeği, taze meyve ve sebze tüketmenin halkımız tarafından sağlıklı yaşamın bir parçası olarak algılanması… Halkımızın yüzde 67’si ev yemeğini tercih ediyor ve yüzde 54’ü her gün taze meyve/sebze suyu tüketmeye dikkat ediyor. Bu durum bizim için sevindirici bir gelişme. Biz de Philips olarak lezzetten ödün vermeden, sağlıklı yeme alışkanlıkları sağlayan ürün ve çözümler üretmeye devam ediyor ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz.Sağlıklı Beslenerek Kalbinizi Zinde Tutun

Sağlıklı yemek ve yemek pişirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştiriyor…

Kalp sağlığının anahtarlarından biri de sağlıklı beslenmek... Ancak, bu sevdiğimiz lezzetli yiyecekleri yemememiz gerektiği anlamına gelmiyor. Ev yapımı yiyecekler hem besleyici hem de kullandığımız malzemeleri kontrol edebildiğimiz için yemeklerin kalitesi bizim elimizde...Özellikle çocukluk dönemi, yetişkinlik için temel oluşturan pek çok alışkanlığın geliştiği dönemdir. Bunlardan biri de sağlıklı beslenmeyken, bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması da önemlidir.

False